Energiebeheersysteem

Energiebeheersysteem

Het energiebeheersysteem is het brein van uw zonnepanelen installatie. In het energiebeheersysteem wordt de werking van elk onderdeel van uw installatie aangestuurd en uw elektriciteitsverbruik geoptimaliseerd. Hiermee kunt u via tablet, telefoon of desktop computer uw zonnepanelen installatie beheren. U heeft de keuze uit 2 energiebeheersystemen.

Enphase Enlighten

Enlighten is het energiebeheersysteem van Enphase. Via een veilige SSL-versleutelde internetverbinding krijgt u toegang tot een web portaal. Via dit portaal krijgt u overzicht op uw zonnepanelen installatie en ontvangt u alle informatie die u nodig heeft om inzicht te krijgen in de opgewekte zonne-energie en uw elektriciteitsverbruik.

Wat doet de Enlighten?

Enlighten stuurt uw zonnepanelen installatie aan en verzamelt informatie over de werking ervan.

Hoe veilig is het?

De internetverbinding is SSL-versleuteld, waardoor het net zo veilig is als online bankieren.

Wat kunt u met Enlighten?

Enlighten geeft u inzicht in uw zonne-energie rendement en uw verbruik. U heeft continu overzicht op de prestaties van uw zonnepanelen installatie en op het gebruik van elektriciteit, en u krijgt prognoses en tips om energie te besparen.

Wat levert het u op?

Dankzij de informatie die u ontvangt van de Enlighten heeft u continu controle op uw zonnepanelen installatie en kunt u op elk moment beslissen om aanpassingen aan te brengen. Zo kunt u bijvoorbeeld, als er voldoende ruimte is, een zonnepaneel toevoegen om tegemoet te komen aan een verhoogd verbruik, of kunt u juist beslissen om uw verbruik aan te passen.

Bezoek de Enphase website voor meer informatie over de Enphase Enlighten.

https://enphase.com/nl-nl/producten-en-services/enlighten-en-apps