HOE VEILIG ZIJN ZONNEPANELEN?

EEN GEDEGEN MONTAGE IS CRUCIAAL

“Hoe veilig zijn zonnepanelen?” is een belangrijke vraag die veel klanten stellen. Heel logisch, want het wil nog eens gebeuren dat zonnepanelen een brand vliegen of bij zware wind de lucht in gaan. Daarom schijnen we in dit bericht wat meer licht op dit onderwerp.

Allereerst, waardoor kunnen zonnepanelen in brand vliegen? Brand wordt veroorzaakt door slecht werkende omvormers en connectoren, en door onzorgvuldige montage van zonnepanelen.

De omvormers en connectoren die wij plaatsen in uw zonnepanelen installatie zijn van de hoogste kwaliteit. Daarnaast werken onze eigen intern opgeleide en VCA-gecertificeerde installateurs volgens strenge veiligheidsvoorschriften die opgesteld zijn door onze installatiebrancheorganisatie InstallQ.

Elke bevestigingsrail waarop zij de zonnepanelen monteren, wordt geaard en is daardoor beveiligd tegen brand.

Nu, de oorzaak van losrakende zonnepanelen. Ook hier gaat het om onzorgvuldige montage en het gebruik van montagemateriaal van lage kwaliteit.

U kunt er op vertrouwen dat al het montagemateriaal dat wij gebruiken, hoogwaardig, betrouwbaar en duurzaam is. Daarnaast gebruiken wij voldoende bevestigingsklemmen. Hierdoor wordt het dak niet onnodig belast door de hoge druk onder de zonnepanelen die ontstaat bij harde wind.

Om er zeker van te zijn dat de installatie correct is uitgevoerd, voeren wij direct na de installatie een inspectie uit. Met een thermische kijker worden zogenaamde ‘warmtefoto’s’ gemaakt van de zonnepanelen om er zeker van te zijn dat alle zonnepanelen intact zijn.

Zo kunnen wij u ervan verzekeren dat uw zonnepanelen installatie veilig is en dat u daarmee volop kunt profiteren van zonne-energie.

Plaats een reactie