Montagemateriaal Zonnepanelen

Als het hard gaat waaien, moeten de zonnepanelen vast blijven aan het dak, toch? Bovendien is niet elk dak – bevestigingsoppervlak – hetzelfde. Er is een groot verschil in maximale dakbelasting, materiaal en toegang tot zonlicht De keuze van montagemateriaal is daarom net zo belangrijk als de keuze van de andere onderdelen van uw zonnepanelen installatie.

Hoogwaardig, betrouwbaar en duurzaam

Voor ons montagemateriaal hebben wij 3 fabrikanten met wie wij samenwerken. Aan alle drie zijn de nodige certificeringen toegekend. Door onze samenwerking kunnen wij inspelen op elke situatie. U kunt erop vertrouwen dat al het montagemateriaal dat wij gebruiken, hoogwaardig, betrouwbaar en duurzaam is. Daarnaast gebruiken wij voldoende bevestigingsklemmen. Hierdoor wordt het dak niet onnodig belast door de hoge druk onder de zonnepanelen die ontstaat bij harde wind.

Gangbare situaties

De Nederlandse fabrikanten Solarconstruct en ESDEC leveren montagemateriaal voor de montage van zonnepanelen in alle gangbare situaties. De beugels en rails die wij gebruiken zijn stevig en van uitstekende kwaliteit. Ze zorgen voor de juiste vorm van bevestiging, voorkomen onnodige belasting en beschermen uw zonnepanelen tegen sterke wind.

Niet-gangbare en complexe situaties

Voor de niet-gangbare en complexe situaties werken wij samen met de Duitse fabrikant Renusol. Denk bijvoorbeeld aan de montage van zonnepanelen op veranda’s, carports, golfplaatdaken, met bitumen bedekte daken en platte daken.