Platte en Golfslag dakpannen

Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen op alle soorten dakpannen.

Dakhaken  

Of het nu een platte dakpan is of een dakpan met een golfslag, elke dakpan kan voorzien worden van zonnepanelen wanneer de juiste bevestigingsmaterialen worden toegepast.

Bij het plaatsen van de dakhaken houden we rekening in welke windzone de zonnepanelen geplaatst moeten worden. Aan de hand van de windzone wordt bepaald hoeveel dakhaken er geplaatst moeten worden om de zonnepanelen stormvast op het dak te monteren. Als er niet genoeg dakhaken gebruikt worden, dan kan de wind de dakhaken door de dakpannen heen drukken wat tot lekkage kan leiden.

 

Platte dakpannen

Bij platte dakpannen is het gebruikelijk om inkepingen in de dakpannen te slijpen, zodat de dakpannen weer goed op elkaar kunnen aansluiten. Het kan jarenlang goed gaan. Maar op het moment dat het hard gaat regenen en de wind de regen onder de zonnepanelen door blaast, dan kan het onder de openingen van de dakpannen terecht komen en lekkage veroorzaken.  

Bij sommige platte dakpannen is het niet mogelijk om met de standaard gebruikelijke dakhaken te werken. Het moet dan op een andere wijze uitgevoerd worden, zodat de dakpannen niet te ver open gaan staan.

Dakpannen met een golfslag

Bij het monteren van de ESDEC dakhaken voor golfslag dakpannen is het van belang om de dakhaak te voorzien van opvulrubber, zodat de dakhaak niet direct in contact komt met de dakpannen.