FAQ2019-10-22T18:01:58+00:00
Wat gebeurt na in werking stelling van de installatie?2019-10-22T18:35:06+00:00

Nadat de installatie geactiveerd wordt, zal de hoofdinstallateur een visuele en technische inspectie uitvoeren. Met een warmtebeeldcamera inspecteert de installateur de zonnepanelen in werking om er zeker van te zijn dat er geen onzichtbare schades aanwezig zijn. Daarnaast wordt er met een digitale multimeter meting verricht om er zeker van te zijn dat alle zonnepanelen bijdragen aan duurzame energie.

Nadat het systeem na tevredenheid is nagelopen wordt het aan u opgeleverd en krijgt u advies en uitleg van de werking van de zonnepanelen installatie.

Welke subsidies zijn er voor u als ondernemer?2019-10-22T11:18:49+00:00

Er zijn diverse subsidies voor de aanschaf van duurzame apparaten zoals een zonnepanelen installatie door het bedrijfsleven.  Elke subsidie heeft een eigen doel en aanvraagprocedure.  De subsidies: 

  • Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) ter stimulering van investering in duurzame en energiezuinige apparaten. Deze subsidie heeft als doel de vermindering van CO2 uitstoot en de besparing van energie. 
  • Energie Investeringsaftrek (EIA) ter stimulering van energiezuinige investeringen. Het doel van deze subsidie is een energiebesparing en daarmee een vermindering van CO2 uitstoot. 
  • Subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) ter bevordering van hernieuwbare energie door bedrijven. Het doel van deze subsidie is om bedrijven te helpen om zich te behoeden voor de stijgende energieprijzen en om de onafhankelijkheid van energieproducenten te creëren.

De aanvraagprocedure van deze subsidies vergt veel moeite en tijd. Tijd die u liever in uw onderneming investeert. Vandaar dat wij uw subsidieaanvraag volledig laten verzorgen door een partner die daarin is gespecialiseerdTegen een gereduceerd tarief wordt u de rompslomp van de procedure bespaard en maakt u kans om subsidie te ontvangen.   

Kunt u de btw voor uw installatie terugkrijgen?2019-10-22T19:23:09+00:00

Ja, dat kan. Zonnekeus verzorgt als service de btw-teruggaaf voor u.

Zo wordt u het aanvraag procedure bespaard en krijgt u ook de btw over de installatie aanschaf  terugbetaald. 

Kan ik de zonnepanelen installatie met een lening financieren?2019-10-22T19:27:07+00:00

Ja met een speciaal ontwikkelde groene lening kunt u een zonnepanelen installatie financieren en profiteren van schone en goedkope energie.  De zonne-energie lening is zo ontwikkeld dat u gemakkelijk de aflossing en rente terugverdient, zodat de zonnepanelen installatie ruim binnen de looptijd uw eigendom wordt.

Wilt u meer weten over uw financieringsmogelijkheden? Neem contact op met ons, zo brengen wij u in contact met de verzekeringsadviseurs met wie wij samenwerken.  

Wat doet een power optimizer?2019-10-22T14:08:08+00:00

Er zijn twee factoren die het rendement die uw zonnepanelen installatie oplevert bepalen. De eerste factor is de ligging van uw zonnepanelen. De tweede factor zijn de weersomstandigheden. Obstakels als bomen, schoorstenen en bewolking zorgen voor schaduw op uw dak waardoor uw zonnepanelen minder zullen presteren. Toch kunt u alsnog het maximale uit uw zonnepanelen halen. Dit kan door een zogenaamde power optimizer op elke paneel te laten plaatsen. De optimizers zorgen ervoor dat er constant gewerkt wordt met het optimale vermogenspunt (Maximum Power Point). Daarnaast verkleint een optimizer de kans op ongelukken, bijvoorbeeld bij brand, blikseminslag of kortsluiting. Zowel SolarEdge als SMA hebben een eigen optimizer die naadloos bij hun eigen omvormers past. U kunt er dus zeker van zijn dat deze goed zullen werken.

Hoeveel garantie krijgt u? (SolarEdge power optimizers)2019-10-22T13:11:16+00:00

Standaard krijgt u van de fabrikant 25 jaar garantie op de SolarEdge power optimizer.

 

Wat doet een batterijopslag?2019-10-22T18:21:15+00:00

De zonnepanelen in combinatie met de omvormer genereren de maximaal haalbare hoeveelheid aan zonne-energie. Deze elektriciteit gebruikt u waarschijnlijk niet altijd meteen. Het kan ook zijn dat u zelfs een overschot heeft. Het is dan ook meer dan logisch dat u zich misschien afvraagt wat u hiermee aan moe.? Er zijn drie opties.

Wat is de verwachte levensduur van een batterijopslag systeem ?2019-10-22T18:21:50+00:00

 

De Enphase batterijopslag heeft een levensverwachting van minstens 10 jaar. De MyReserve batterijopslag van SOLARWATT gaat 10 jaar mee en na die 10 jaar beschikt het nog steeds over 80% van de oorspronkelijke opslagcapaciteit. SOLARWATT geeft ook nog eens 10 jaar garantie op de levensduur en de capaciteit.

 

Adres
Terugleveren aan het elektriciteitsnet (on-grid) 12019-10-22T18:20:09+00:00

De eerste optie is het overschot aan elektriciteit terugleveren aan het elektriciteitsnet op grond van de zogenaamde salderingsregeling. U bent dan ‘on-grid’ zoals dat wordt genoemd, oftewel u zit op het elektriciteitsnet. In feite verkoopt u elektriciteit aan uw energieleverancier en koopt u het op een later moment, als u meer elektriciteit nodig heeft, terug tegen hetzelfde tarief. Dit heet ‘salderen’. Dit is heel eenvoudig te regelen en kost u geen cent extra. Het nadeel is echter dat u afhankelijk bent van uw energieleverancier. Daarnaast eindigt de salderingsregeling op 1 januari 2021 en het is onduidelijk of er een nieuwe regeling komt die deze regeling opvolgt.

Opslaan in eigen batterijopslag 22019-10-22T18:19:10+00:00

U kunt er ook voor kiezen om ‘off-grid’ te gaan (van het elektriciteitsnet af). Daarvoor heeft u een batterijopslag nodig. De batterijopslag slaat direct alle elektriciteit op, klaar voor gebruik op elk moment door uw huishouden of organisatie. Hierdoor bent u volledig zelfvoorzienend wat elektriciteit betreft en daardoor onafhankelijk van energieleveranciers.

Wat houdt prestatie beheer in?2019-10-23T15:39:06+00:00

Zonnekeus kiest voor Zonnegarant als onafhankelijk partij die op afstand de prestaties van uw zonne-installatie analyseert, Zonnegarant signaleert problemen en helpen u actie te ondernemen. Zo bent u verzekert dat u installatie het maximale rendement zal behalen.

Wat houdt onderhoud in?2019-10-23T15:43:44+00:00

Uw zonnepanelen installatie heeft minimale onderhoud nodig om goed te kunnen functioneren.

Voor dit onderhoud is vakkundige kennis nodig en de nodige apparatuur, voor een goede onderhoudsbeurt bent u minimaal aan tijd en kosten kwijt om een blijvend goede werking van uw zonnepanelen installatie te garanderen. 

Wat houden de inspecties in?2019-10-23T15:25:51+00:00

Om het jaar voeren wij, op basis van het optioneel af te sluiten onderhoudscontract, een inspectie uit.

Deze inspectie bestaat uit: 

  • Een visuele inspectie van zonnepanelen, kabels, bevestigingen en andere materialen om breuken, corrosie, het losraken van kabels en de verschuiving van zonnepanelen uit te sluiten 
  • Een functionele inspectie van alle onderdelen in uw installatie en de werking daarvan. 
  • Een inspectie van de zonnepanelen met een thermische kijker. Aan de hand van de gemaakte warmtefoto’s kunnen wij vaststellen of alle zonnepanelen nog intact zijn. 
Waarom een onderhoudscontract afsluiten?2019-10-23T15:23:38+00:00

Onderhoud biedt een blijvende goede werking van uw zonnepanelen installatie. Zonne-energie fabrikanten stellen garantievoorwaarden voor dat de zonnepanelen installatie aan bepaalde eisen moet voldoen om aanspraak te maken om  in aanmerking te komen voor vergoedingen op grond van de product gerelateerde garantie

Welke voordelen biedt glas-glas zonnepanelen?2020-01-12T12:12:56+00:00

Voordelen van glas-glas zonnepanelen: 

Hoger rendement dan bij glas-folie zonnepanelen 
Beter bestand tegen weersinvloeden zoals bijvoorbeeld hagel
Kan niet in brand vliegen

Wat gebeurt er onder extreme weersomstandigheden?

Glas-folie zonnepanelen hebben een hoge weerstand tegen weersinvloeden. Wilt u een zonnepaneel dat ook uitstekend bestand is tegen extreme weersomstandigheden? Dan doet u er goed aan om voor een glas-glas zonnepaneel te kiezen.

Glas-glas zonnepanelen zijn uitstekend bestand tegen extreme weersomstandigheden. Waar de zonnecellen van standaard zonnepanelen beschadigd kunnen raken door hagelinslag, blijven de zonnecellen in een glas-glas paneel intact en blijven ze optimaal functioneren.

Wat voor invloed hebben micro cracks?

Allereerst, bij glas-glas zonnepanelen is de kans op micro cracks nihil. Micro cracks zijn kleine barstjes in een zonnepaneel die niet waarneembaar zijn door het blote oog. Deze micro cracks kunnen ontstaan tijdens transport en installatie of onder extreme weersomstandigheden door bijvoorbeeld hagelinslag. Micro cracks in conventionele zonnepanelen kunnen leiden tot defecten en daardoor het rendement nadelig beïnvloeden.

Welk garantie biedt Solarwatt?2019-10-23T15:17:10+00:00

Solarwatt bied 30 jaar product en 30 linear garantie op het rendement, daarnaast biedt Solarwatt als een van de weinige zonnepanelen fabrikanten betere garantievoorwaarden voor de consument dan gewoonlijk het geval is.

Daarnaast bied Solarwatt ook standaard 5 jaar garantie tegen onheil en diefstal en is voor een kleine meerprijs uit te breiden naar 10 jaar garantie.

Hoeveel garantie krijgt u?2019-10-23T15:13:00+00:00

De garantie verschilt per product en fabrikant. Voor de specifieke garantietermijnen kunt u terecht bij onze FAQ vragen of kunt u ons per email of telefoon contacteren.

Met wat voor fabrikanten werkt u samen?2019-10-23T15:11:46+00:00

Zonnekeus werkt met betrouwbare partijen waar wij goede relaties mee opgebouwd hebben . Het zijn fabrikanten en leveranciers die kwaliteit en langdurige samenwerkingen belangrijk vinden.  Elk zonne-energie product voldoet aan goede kwaliteitseisen

Welke kwaliteit kan ik verwachten?2019-10-22T19:34:16+00:00

Zonnekeus werkt met vakopgeleide installateurs die hun ervaring hebben opgebouwd in de zonne-installatie branche, wij werken alleen met zonnepanelen die het Duitse TÜV-keurmerk dragen.

Welke soorten omvormers zijn er?2019-10-22T13:14:26+00:00

Er zijn twee soorten omvormers. Een omvormer die op meerdere zonnepanelen wordt aangesloten en een zogenaamde micro-omvormer waarvan op elk zonnepaneel één wordt aangesloten.

Wat voor rendement kunt u van de SolarEdge omvormer verwachten?2019-10-22T13:13:53+00:00

De SolarEdge omvormer produceert een indrukwekkend rendement van 99%. En het heeft ook nog eens 33 tot 50% minder verliezen dan de gemiddeld omvormer.
Hoe kan de SolarEdge omvormer het rendement optimaliseren?2019-10-22T13:13:16+00:00

De SolarEdge omvormer is zo ontwikkeld dat er een optimizer op aangesloten kan worden. Deze zorgt bij schaduwvorming en bij complexe dakstructuren voor een maximale opbrengst.

Hoeveel garantie krijgt u? (Enphase Energy micro-omvormer)2019-10-22T13:12:36+00:00

Op de Enphase Energy micro-omvormer krijgt u standaard 20 jaar garantie.

Hoeveel garantie krijgt u? (SolarEdge omvormer)2019-10-22T13:11:54+00:00

Standaard krijgt u van de fabrikant 12 jaar garantie op de SolarEdge omvormer. Deze garantie kunt u uitbreiden naar maximaal 20 jaar. 

Hoeveel garantie krijgt u? (algemeen)2019-10-22T13:10:02+00:00

Hoeveel garantie u krijgt verschilt per type omvormer en hangt af van de garantievoorwaarden die opgesteld zijn door de fabrikant. Eén van die voorwaarden is dat u uw zonnepanelen installatie onderhoudt, bijvoorbeeld op basis van ons optioneel af te sluiten onderhoudscontract.

  • Enphase Energy micro-omvormer: Standaard 20 jaar garantie.
  • Sunny Tripower: Standaard 5 jaar garantie. Uit te breiden naar maximaal 20 jaar.
  • SolarEdge omvormer: Standaard 12 jaar garantie. Uit te breiden naar maximaal 20 jaar.
Zonne-installatie stap 12019-10-23T16:01:07+00:00

Voordat er geïnstalleerd gaat worden bespreekt onze hoofdinstallateur het installatieproces en neemt u mee tijden de installatie om er zeker van te zijn dat de installatie volgens alle verwachtingen naar tevredenheid geïnstalleerd zal worden.

Zonne-installatie stap 22019-10-23T15:59:15+00:00

Zonnekeus voert de installaties volgens de richtlijnen van Qbis.nl uit, daarnaast worden onze installateurs consequent op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en krijgen producttrainingen om de installaties op een correcte wijze te installeren.

Zonne-installatie stap 32019-10-23T15:51:01+00:00

Na de installatie word de werkomgeving netjes wordt achtergelaten en het overtollige verpakkingsmateriaal weer meegenomen.

Zonne-installatie stap 42019-10-23T15:49:34+00:00

Na de installatie neemt de hoofdinstallateur de installatie met u door en krijgt u uitleg over de werking van uw zonne-installatie.

Zonne-installatie stap 52019-10-23T15:48:28+00:00

De laatste stap is een inspectie van de installatie.

Waarom is er inspectie nodig?2019-10-23T15:46:25+00:00

De inspectie bestaat uit: 

Een technische en visuele inspectie van uw zonnepanelen, kabels en andere materialen om breuken, corrosie kabels en mogelijke verschuiving van zonnepanelen uit te sluiten 

Hoe slim is een batterij omvormer?2019-10-22T16:01:56+00:00

De batterij omvormer downloadt automatisch updates waarmee het de omvormers van uw zonnepanelen installatie kan besturen. Daarmee speelt het in op veranderde eisen aan het elektriciteitsnetwerk in de toekomst.

 

Wat doet een batterijomvormer?2019-10-22T16:01:23+00:00

Wanneer uw zonne-energie in de vorm van elektriciteit is opgeslagen in een batterij opslag, kunt u er van profiteren wanneer en hoe u maar wilt. U hoeft er niet eens bij stil te staan. Uw zonnepanelen installatie doet namelijk zelf haar werk. Om dit te realiseren is er nog wel één laatste handeling nodig. De elektriciteit die opgeslagen wordt in de batterijopslag is gelijkstroom (DC). Dit betekent dus dat deze stroom (nog) niet geschikt is voor gebruik. Maar met een batterij omvormer wordt de gelijkstroom omgezet in wisselstroom (AC) van 230 volt op uw elektriciteitsnet. Daarna is uw stroom klaar voor gebruik