Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag!

085606889

Of vraag binnen 2 minuten een vrijblijvende schouwing bij u op locatie aan.

Ja, vraag schouwing aan

Dé manieren om kabels van zonnepanelen weg te werken

Wanneer u overweegt om zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen, dan zit u natuurlijk niet te wachten op van die lelijke en onhandige kabels van het dak naar de meterkast. Bij Zonnekeus begrijpen we dat. Daarom bespreken we in dit artikel onze favoriete manieren om kabels van zonnepanelen weg te werken.

In dit artikel delen we dé manieren om kabels van zonnepanelen weg te werken

Schuin dak DC-bekabeling

Allereerst is er DC-bekabeling, voor een zonnesysteem op schuine daken. De zonnepanelen komen op het schuine dak op de onderconstructie te liggen. De kabels van de zonnepanelen worden aan elkaar verbonden totdat er uiteindelijk nog maar 3 kabels bij het paneel vandaan lopen: 1. Pluskabel (rood) 2. Minkabel (zwart) 3. Aardkabel met zachte kern (vertint) De plus- en minkabel worden aparte de woning ingevoerd. Op die manier is er geen kans op een vlamboog. De aardkabel wordt met de minkabel naar binnen gevoerd, naar de omvormer. Wij schermen de kabels af met een 19mm PVC buis, zodat de kabels netjes en veilig naar hun bestemming worden geleid. Dat gebeurt onder de dakpannen langs, zodat de kabels uiteindelijk netjes weggewerkt zijn verbonden met de omvormer.

Plat dak DC-bekabeling

Bij een plat dak installatie maken wij een aparte kabeldoorvoer in het dak. Daarbij zorgen ophoogvoetjes ervoor dat de kabels netjes vrij blijven van de dakbedekking. De kabels worden gescheiden in aparte PVC buizen naar binnen geleid. Voor het laatste gedeelte gebruiken we zogenaamde flexbuizen, zodat de kabels in een nette bocht naar de omvormer kunnen worden geleid. Doordat de DC-bekabeling op deze manier over het gehele traject wordt afgeschermd, is er bovendien extra bescherming tegen uv-licht.

AC-bekabeling van omvormer naar meterkast

Na het eerste traject van de opgewekte energie – van zonnepaneel naar omvormer – moet het nog van omvormer naar meterkast worden geleid. De AC-bekabeling die hiervoor tussen omvormer en meterkast wordt gebruikt, kan op verschillende manieren geleid worden. De meest voorkomende manier is dat de AC-kabel vanuit de omvormer, via het dak en onderlangs de dakpannen tot aan de dakgoot wordt geleid. Vervolgens boort de installateur achter de regenpijp een gat om de kabel doorheen te trekken. Achter de regenpijp komt dan een uv-bestendige buis, die bevestigd wordt aan de ankerpunten van de regenpijp. Daardoorheen wordt de AC-kabel naar de grond geleid. Naast de regenpijp verwijderen we vervolgens een aantal tegels, zodat de AC-kabel via de kruipruimte verder naar de meterkast kan worden getrokken. Vervolgens wordt ook bij de meterkast een gat geboord naar de kruipruimte, zodat de AC-kabel hierdoorheen de meterkast in kan worden geleid en kan worden aangesloten.

Later alles nog eens rustig nalezen?

Onze brochure bevat alle informatie over glas-op-glas panelen, het hoogste rendement en alle andere voordelen. Zo kunt u het op een later moment nog eens rustig teruglezen, of bijvoorbeeld delen met uw partner.

Download gratis onze brochure
Niet gevonden wat u zocht?

Wij helpen u graag verder!

9,6
Wilt u liever direct iemand spreken?

085 06 06 889

Misschien vindt u dit ook interessant?

Dit zijn de meest gelezen artikelen uit onze kennisbank. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken in de kennisbank.

Klanten beoordelen ons met een 9,6

Onze persoonlijke aanpak en advies zorgt ervoor dat klanten enorm tevreden zijn met onze service. We leggen als duidelijk en rustig uit en willen niet dat u een keuze maakt zonder hier eerst goed over nagedacht te hebben.

9,6

24 juli

Naast deskundig ook inventief.

Uitstekende advisering en beoordeling mogelijkheden van de locatie, vlotte en nauwkeurige uitvoering, goede nazorg.

Breda

Geverifieerde klant

12 juli

Doen wat ze beloven, en snel!

Waanzinnig goede ervaring met deze lui; Aan de telefoon al goed geholpen, afspraak binnen een paar dagen. En ze komen [...]

Geldrop

Geverifieerde klant

24 juni

Geweldige mensen ,die verstand van zaken hebben.

Meedenkend , gaan een uitdaging niet uit de weg. Plezierig in de omgang , vertrouwen in de klant ,zelfs achteraf betalen [...]

Alblasserdam

Geverifieerde klant