Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag!

0850606889

Of vraag binnen 2 minuten een vrijblijvende schouwing bij u op locatie aan.

Ja, vraag schouwing aan

Doe-het-zelf zonnepanelen monteren? 4 redenen om dat niet te doen

Overweegt u of doe-het-zelf zonnepanelen monteren voor u een interessante optie is? Voor u zich aan deze technische klus waagt, lees eerst eens deze vier redenen om het niet te doen.

Er zijn namelijk een aantal zaken om rekening mee te houden voor u besluit om zelf een zonnepanelen installatie uit te voeren. Zelfs al heeft u nog zoveel technisch inzicht en handigheid met elektra.

Waarom doe-het-zelf zonnepanelen monteren geen goed idee is
In plaats van doe-het-zelf zonnepanelen monteren, laat u het beter over aan experts!

4 redenen om niet te kiezen voor doe-het-zelf zonnepanelen monteren

We snappen dat het zelf monteren van zonnepanelen verleidelijk kan zijn. Zeker wanneer u zelf technisch onderlegd bent.

Lees voordat u daar aan begint de onderstaande tegenargumenten goed door. Zo weet u zeker dat u niets belangrijks over het hoofd heeft gezien en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

1. Niet verzekerd bij brand of schade

Kiest u voor doe-het-zelf zonnepanelen monteren, dan heeft u in de meeste gevallen geen dekking bij brand of andere schade, veroorzaakt door de zonnepanelen.

Alleen een door InstallQ gecertificeerd bedrijf kan na de installatie een conformiteitsverklaring afgeven. Dit is voor verzekeraars een bewijs dat de installatie vakkundig is opgeleverd.

Zonder die verklaring bent u zelf verantwoordelijk bij eventuele brand, of andere schade. De verzekeraar keert dan niet uit, omdat de installatie niet vakkundig is gebeurd.

2. Zelf verantwoordelijk voor garantie

Soms kan het nodig zijn om aanspraak te maken op de garantie achter de zonnepanelen, bijvoorbeeld wanneer deze niet naar behoren functioneren of te snel aan capaciteit inboeten.

Heeft u de panelen zelf gemonteerd, dan zult u zelf de garantieafwikkeling in gang moeten zetten. Is de installatie uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf, dan kunt u hiervoor terugvallen op de installateur.

3. Geen controle op alle veiligheidsaspecten

Een ervaren monteur van zonnepanelen weet natuurlijk precies waar hij bij de installatie op moet letten en waar rekening mee moet worden gehouden. Op die manier weet u zeker dat aan alle veiligheidsaspecten wordt voldaan. Van brandveiligheid en vochtbestendigheid, tot een gedegen bevestiging aan het dak en efficiënt en veilig weggewerkte kabels.  

4. Mogelijke problemen bij verkoop van uw woning

Om de bovenstaande redenen, wordt er tegenwoordig ook bij de verkoop van uw woning gekeken of de zonnepanelen op uw dak door een erkend bedrijf zijn geïnstalleerd. Dit geeft de potentiële koper immers ook de nodige zekerheid dat het met alle hierboven omschreven factoren goed zit.

Ook voor het in de toekomst mogelijk doorverkopen van uw woning, is het dus goed om doe-het-zelf zonnepanelen montage te heroverwegen.

Bij ons geen doe-het-zelf zonnepanelen pakketten

Omdat we bij Zonnekeus staan voor het maken van de beste keus bij het investeren in zonnepanelen, vindt u bij ons dus geen doe-het-zelf zonnepanelen pakketten. Vanwege de hierboven beschreven redenen adviseren wij namelijk altijd het uitbesteden van de installatie. Zeker op de lange termijn – met het oog op verzekering, garantie en doorverkoopwaarde van uw woning – is dat altijd de betere optie.

Installaties worden bij ons altijd uitgevoerd door personeel dat door onszelf is opgeleid. Uiteraard maken wij daarbij gebruik van het beste gereedschap en beveiligingsmaterialen.

Wilt u weten wat wij voor uw dak kunnen betekenen, of ontdekken hoe ver uw rendement kan oplopen? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende schouwing en advies op maat.

Later alles nog eens rustig nalezen?

Onze brochure bevat alle informatie over glas-op-glas panelen, het hoogste rendement en alle andere voordelen. Zo kunt u het op een later moment nog eens rustig teruglezen, of bijvoorbeeld delen met uw partner.

Download gratis onze brochure
Niet gevonden wat u zocht?

Wij helpen u graag verder!

9,6
Wilt u liever direct iemand spreken?

085 06 06 889

Misschien vindt u dit ook interessant?

Dit zijn de meest gelezen artikelen uit onze kennisbank. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken in de kennisbank.

Klanten beoordelen ons met een 9,6

Onze persoonlijke aanpak en advies zorgt ervoor dat klanten enorm tevreden zijn met onze service. We leggen als duidelijk en rustig uit en willen niet dat u een keuze maakt zonder hier eerst goed over nagedacht te hebben.

9,6

5 januari

Top bedrijf

Prima service, goede uitleg en advies tijdens schouwing. Snelle en overzichtelijke offerte. Erg vriendelijke en kundige monteurs. Harde werkers! Helpen je [...]

Heinenoord

Geverifieerde klant

21 december

Geweldige installatie

Mijn ervaring bij Zonnekeus is zeer positief. Dit vanaf het verkoop/advies tot aan de installatie en oplevering. Bij de verkoop ben ik [...]

Delft

Geverifieerde klant

20 december

redelijk tot goed

Installatie in de meterkast ging perfect, het plaatsen van de panelen ging redelijk tot goed. In 1e instantie lagen de [...]

Abbenbroek

Geverifieerde klant