Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag!

0850606889

Of vraag binnen 2 minuten een vrijblijvende schouwing bij u op locatie aan.

arrow image Ja, vraag schouwing aan

Hoe moet je zonnepanelen schoonmaken?

Bent u benieuwd hoe het schoonmaken van zonnepanelen in zijn werk gaat? Wilt u weten hoe u een optimaal rendement uit uw panelen blijft halen door ze in topconditie te houden?

Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over het schoonmaken van zonnepanelen. Van wat u voor zo’n schoonmaakbeurt moet gebruiken, tot hoe vaak het moet gebeuren.

Zonnepanelen schoonmaken voor een optimaal rendement, zo doet u dat!

Waarmee maakt u zonnepanelen schoon?

Zonnepanelen schoonmaken kunt u het beste doen met zogenaamd osmose water. Dat is gedemineraliseerd water. Met andere woorden: het is puur water, ontdaan van mineralen als kalk en zouten.

Met het gebruik van osmose water zorgt u ervoor dat na het schoonmaken van de zonnepanelen geen kalkvlekken ontstaan.

Is afspoelen van de panelen niet voldoende? Dan kunt u hardnekkig vuil op de zonnepanelen schoonmaken door het eerst nat te spuiten met een (zachte) straal water en vervolgens voorzichtig af te borstelen met een zachte borstel.

Spoel na het borstelen opnieuw na met osmose water.

Maak de zonnepanelen niet schoon met een hogedrukreiniger. Door de panelen met druk af te spuiten, bestaat namelijk het risico dat er water tussen het glas en de zonnecellen terechtkomt. Dit kan leiden tot defecten aan het paneel.

Wanneer moet u zonnepanelen reinigen?

Wij raden aan om uw zonnepanelen altijd te reinigen aan het begin van de lente. Tijdens de herfst en winter zijn de panelen vies geworden en de mooie, zonnige maanden liggen dan weer in het verschiet.

Door de zonnepanelen schoon te maken profiteert u optimaal van die zonnige periode en het hogere rendement dat panelen in de zomer opleveren.

Het beste moment voor het schoonmaken van zonnepanelen, is vroeg in de ochtend of juist aan het einde van de dag. Doordat het schoonmaakwater dan minder snel opdroogt, is het schoonmaken dan eenvoudiger dan midden op de dag.

Hoe vaak moeten zonnepanelen schoongemaakt worden?

Het hangt van een aantal factoren af hoe vaak zonnepanelen schoongemaakt moeten worden.

Een belangrijke rol spelen uiteraard de weersomstandigheden. U kunt zich voorstellen dat het na een gure periode met veel wind, neerslag of zelfs sneeuw eerder nodig is om de zonnepanelen schoon te maken dan na een lange tijd van droogte en zon.

Ook de richting waarin de panelen geplaatst zijn is van belang. Zo kunnen naar het noorden gerichte zonnepanelen wel tot vier keer per jaar een schoonmaakbeurt nodig hebben, terwijl het schoonmaken van zonnepanelen op het zuiden al met één keer in de 36 maanden voldoende kan zijn.

Toch raden wij altijd aan om de zonnepanelen ten minste één keer per jaar schoon te maken. Zoals gezegd is het einde van de winter hiervoor een geschikt moment, zodat u profiteert van een optimaal rendement zodra de zon weer op volle kracht begint te schijnen.

Later alles nog eens rustig nalezen?

Onze brochure bevat alle informatie over glas-op-glas panelen, het hoogste rendement en alle andere voordelen. Zo kunt u het op een later moment nog eens rustig teruglezen, of bijvoorbeeld delen met uw partner.

Download gratis onze brochure
Niet gevonden wat u zocht?

Wij helpen u graag verder!

9,6
Wilt u liever direct iemand spreken?

085 06 06 889

Misschien vindt u dit ook interessant?

Dit zijn de meest gelezen artikelen uit onze kennisbank. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken in de kennisbank.

Klanten beoordelen ons met een 9,6

Onze persoonlijke aanpak en advies zorgt ervoor dat klanten enorm tevreden zijn met onze service. We leggen als duidelijk en rustig uit en willen niet dat u een keuze maakt zonder hier eerst goed over nagedacht te hebben.

9,6

4 oktober

Heel proffesioneel en netjes gewerkt. Top!

Ruim binnen 1 dag 13 panelen geplaatst. Zeer tevreden.

Ouderkerk aan den IJssel

Geverifieerde klant

18 september

Snel service geheel volgens afspraak.

Na telefonisch contact gehad te hebben is van bezoek op locatie tot monteren en werkend op leveren alles volgens afspraak [...]

Papendrecht

Geverifieerde klant

15 september

Efficiënt, strak georganiseerd, snel en vriendelijk.

Heel goed bedrijf, snelle en deskundige service.

Haarlem

Geverifieerde klant