Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag verder!

0850606889

Of vraag binnen 2 minuten een vrijblijvende schouwing bij u op locatie aan.

Ja, vraag schouwing aan

Is het aanschaffen van zonnepanelen nog interessant?

Vraagt u zich af of het aanschaffen van zonnepanelen nog steeds interessant is? In dit artikel leest u welke factoren ervoor zorgen dat dit zeker het geval is. Sterker nog: het aanschaffen van zonnepanelen is voor u waarschijnlijk interessanter dan ooit.

Nu een goed gevoel, voor de wereld van morgen

Eén van de belangrijkste redenen voor veel mensen om te kiezen voor zonnepanelen, is dat het een milieuvriendelijk alternatief biedt voor de opwekking van elektriciteit.

Door gebruik van zonnepanelen helpt u het milieu en dringt zo CO2 uitstoot terug. Dat geeft dus een goed gevoel, maar draagt ook bij aan het klimaat. De vele (media) aandacht die de afgelopen tijd aan verduurzaming en klimaatverandering wordt besteed, laat wel zien dat dit punt niet onderschat mag worden.

U draagt niet alleen bij aan het verduurzamen van de wereld, maar loopt ook voorop in de duurzame revolutie waar we vroeg of laat allemaal in mee zullen moeten. U bereidt zich dus alvast voor op de steeds hogere eisen die er aan de duurzaamheid van huishoudens gesteld worden.

Zonnepanelen zijn interessant voor uw portemonnee

Dat goede gevoel komt ook terug in uw portemonnee. U zorgt er namelijk voor dat uw energierekening omlaag gaat, omdat zonnepanelen energie opwekken die u kunt gebruiken voor in en rondom uw woning.

Juist door de stijgende energieprijzen van de laatste tijd, is het aanschaffen van zonnepanelen daarmee interessanter geworden dan ooit.

Ons advies is dat bij 8 panelen het pas financieel interessant wordt om een zonnepanelen installatie aan te schaffen. Als we kijken naar een bijdrage leveren aan het verduurzamen, dan is het al interessant om dit bij 1 zonnepaneel te doen.

Zonnepanelen zijn een interessante investering met een aantrekkelijk rendement

Om het financieel aantrekkelijk te maken is het van belang wat u na de terugverdientijd nog gegarandeerd zult opwekken en voor hoe lang. Wij hebben een bewuste keuze gemaakt voor glas-glas zonnepanelen van Sonnenstromfabrik. Deze fabrikant produceert al 28 jaar lang hoogwaardige zonnepanelen met een gegarandeerd rendement van 30 jaar. Na een periode van 30 jaar leveren deze zonnepanelen nog maar liefst 87% van het aanvankelijke rendement en de panelen hebben een levensduur van 50 jaar.

Op die manier wordt het aanschaffen van zonnepanelen dus écht interessant: u profiteert niet alleen van een lange levensduur en garantie, maar ook van een optimaal rendement op uw investering.

Lees meer over onze glas-glas zonnepanelen.

Zonnepanelen aanschaffen blijft interessant vanwege de BTW-teruggave

Op dit moment is het nog aantrekkelijker om zonnepanelen aan te schaffen, omdat u de BTW van uw zonnesysteem terug kunt krijgen. Dit zorgt ervoor dat het een nóg interessantere investering wordt.

Kiest u voor een zonnesysteem van Zonnekeus, dan heeft u hier bovendien geen enkel omkijken naar. Wij laten dit namelijk voor u verzorgen door onze partner Visser en Visser accountants.

Nóg meer genieten van extreem zonnige dagen

Geniet u ook zo van zonovergoten dagen? Met de aanschaf van een zonnesysteem wordt het geluk dat u op dergelijke dagen ervaart nóg groter. U profiteert dan namelijk extra van het rendement van uw investering.

Wekken uw zonnepanelen meer energie op dan u zelf verbruikt? Dan krijgt u per kWh namelijk een vergoeding van het energiebedrijf. Dit wordt verrekend met uw energienota. Op die manier compenseert u dus de dagen waarop de zon wat minder schijnt.

De overheid maakt de aanschaf van zonnepanelen nu nog interessanter

De overheid stimuleert sinds 2020 om zonnepanelen aan te schaffen. Een goede zonnepanelen installatie heeft een reële terugverdientijd van tussen de zeven en elf jaar. Door middel van subsidies zorgt de overheid ervoor dat de terugverdientijd naar zeven jaar teruggedrongen wordt.

Hoe zit deze nieuwe subsidie in elkaar?

De nieuwe subsidieregeling maakt de extra zonnige dagen waar we hierboven al over schreven, nu nóg meer reden tot een feestje voor eigenaren van zonnepanelen.

U krijgt namelijk subsidie op de energie die u teruglevert aan het energienetwerk. Dit betekent dat het loont om te kiezen voor een zo efficiënt mogelijk zonnesysteem, dat zorgt voor zoveel mogelijk overproductie.

De overheid geeft hiermee een flinke impuls aan de hoeveelheid opgewekte zonne-energie, als belangrijk onderdeel van de energietransitie. Als particulier kunt u hiervan profiteren door te kiezen voor een zonnesysteem met een zo hoog mogelijk rendement, zodat u via de subsidie op overproductie nog meer rendement haalt uit uw investering.

Welke zonnepanelen zijn het interessantst om aan te schaffen?

Als de bovenstaande punten één ding hebben duidelijk gemaakt, is het wel dat de efficiëntie en het geleverde rendement een belangrijke factor zijn in de vraag of het aanschaffen van zonnepanelen nog interessant is.

Hoe hoger de levensduur en het rendement, hoe interessanter de aanschaf wordt.

Later alles nog eens rustig nalezen?

Onze brochure bevat alle informatie over glas-op-glas panelen, het hoogste rendement en alle andere voordelen. Zo kunt u het op een later moment nog eens rustig teruglezen, of bijvoorbeeld delen met uw partner.

Download gratis onze brochure
Niet gevonden wat u zocht?

Wij helpen u graag verder!

9,6
Wilt u liever direct iemand spreken?

085 06 06 889

Misschien vindt u dit ook interessant?

Dit zijn de meest gelezen artikelen uit onze kennisbank. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken in de kennisbank.

Klanten beoordelen ons met een 9,6

Onze persoonlijke aanpak en advies zorgt ervoor dat klanten enorm tevreden zijn met onze service. We leggen als duidelijk en rustig uit en willen niet dat u een keuze maakt zonder hier eerst goed over nagedacht te hebben.

9,6

5 januari

Top bedrijf

Prima service, goede uitleg en advies tijdens schouwing. Snelle en overzichtelijke offerte. Erg vriendelijke en kundige monteurs. Harde werkers! Helpen je [...]

Heinenoord

Geverifieerde klant

21 december

Geweldige installatie

Mijn ervaring bij Zonnekeus is zeer positief. Dit vanaf het verkoop/advies tot aan de installatie en oplevering. Bij de verkoop ben ik [...]

Delft

Geverifieerde klant

20 december

redelijk tot goed

Installatie in de meterkast ging perfect, het plaatsen van de panelen ging redelijk tot goed. In 1e instantie lagen de [...]

Abbenbroek

Geverifieerde klant