Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag!

0850606889

Of vraag binnen 2 minuten een vrijblijvende schouwing bij u op locatie aan.

Ja, vraag schouwing aan

Wat zijn de beste zonnepanelen? 4 redenen om te kiezen voor glas-glas

U overweegt om te investeren in zonnepanelen. Heel begrijpelijk, want dat is een investering die u in de loop der jaren een leuk rendement kan opleveren. Maar, wat zijn de beste zonnepanelen, om dat rendement zo hoog mogelijk te maken?

De beste zonnepanelen zijn zondermeer glas-glas zonnepanelen. Bij Zonnekeus werken we dan ook uitsluitend met dit type paneel, gefabriceerd door het Duitse Sonnenstromfabrik, al 28 jaar toonaangevend op het gebied van kwaliteit.

Glas-glas panelen hebben namelijk een aantal belangrijke voordelen boven glas-op-folie panelen, waarvan we hieronder voor u de belangrijkste op een rijtje zetten.

Een betere levensduur en hoger rendement

Glas-glas zonnepanelen hebben een betere levensduur dan glas-op-folie panelen. Dat betekent dat ze ook langer rendement opleveren, en dat rendement over de volledige levenstermijn dus hoger oploopt.

Bovendien krijgt u op de panelen van Sonnenstromfabrik die wij gebruiken een unieke productgarantie van 30 jaar. Daarnaast zit op deze panelen ook een rendementsgarantie van 30 jaar.

Ter vergelijking: bij veel glas-op-folie panelen gaat het om een productgarantie van 12 jaar, vaak zelfs zonder garantie op het rendement. Terwijl juist een rendement dat door de jaren heen hoog blijft ervoor zorgt dat u uiteindelijk de beste terugkeer heeft op uw aanvankelijke investering.

Betere brandveiligheid

Als er brand ontstaat in een zonnesysteem, gebeurt dit doorgaans bij verkeerd geïnstalleerde glas-op-folie zonnepanelen. Het is dan het brandgevoelige folie dat vlamvat.

In tegenstelling tot glas-op-folie panelen, kunnen glas-glas zonnepanelen helemaal niet branden.

Ook bij verzekeraars is bekend dat glas-op-folie panelen een groter risico vormen dan glas-glas zonnepanelen. Er is daarom al sprake van dat verzekeraars in de toekomst een hogere premie zullen heffen op glas-op-folie panelen, wanneer deze moeten worden meeverzekerd met de opstalverzekering. De kans dat dit gebeurt bij glas-glas panelen is nihil, door het te verwaarlozen risico op brand.

Beter bestand tegen vocht

Bij glas-op-folie panelen vervalt de garantie veelal wanneer er vocht in het paneel is gekomen. Toch is de kans dat dit gebeurt heel reëel.

De zonnepanelen kunnen een temperatuur van wel 75 ºC bereiken. De glazen bovenplaat zal bij deze temperaturen op een andere manier uitzetten dan de onderplaat, die uit folie bestaat. Dit verschil in uitzetting geeft het risico dat er vocht tussen de platen komt.

Bij glas-glas panelen is dit risico nihil. Dat komt doordat zowel de voor- als achterkant uit glas bestaat. De uitzetting onder opwarming is daardoor gelijk.

Micro-cracks komen (veel) minder voor

Glas-glas zonnepanelen zijn veel minder gevoelig voor micro-cracks dan glas-op-folie panelen.

Micro-cracks zijn kleine beschadigingen op de zonnecellen. Met het blote oog zijn ze niet te zien, maar door temperatuurschommelingen zullen ze verder gaan scheuren. Uiteindelijk kunnen ze dan zorgen voor tientallen procenten minder rendement van het beschadigde paneel.

De meeste fabrikanten maken een elektroluminescentie-foto (een soort röntgenfoto) om er zeker van te zijn dat de zonnepanelen vrij zijn van micro-cracks. De fabrikant weet dan zeker dat de zonnepanelen geen onzichtbare schade hebben wanneer de zonnepanelen de fabriek verlaten. In de meeste gevallen hebben de algemene voorwaarden van de fabrikanten een claim op garantie op die manier uitgesloten bij micro-cracks.

Na een hagelbui kunnen de zonnepanelen er nog in perfecte staat uitzien, terwijl de hagelstenen de zonnecellen wel degelijk beschadigd hebben. De zonnecellen zitten dan vol micro-cracks. De zonnepanelen kunnen weliswaar nog vele jaren doorgaan met energie leveren, maar wel met een verminderd rendement. Doordat de productie doorgaat, is het zeer moeilijk om een claim in te dienen bij de opstalverzekering.

Micro-cracks kunnen ook ontstaan door onkunde van de installateurs, bijvoorbeeld als gevolg van een verkeerd transport van de panelen. Andere fouten die regelmatig leiden tot micro-cracks, zijn bijvoorbeeld het op de schouders via een ladder omhoogtillen van de panelen, of tijdens de montage met een knie op een paneel rusten.

Glas-glas zonnepanelen hebben een zogenaamde “neutrale zone”, waardoor de kans op het ontstaan van micro-cracks zeer klein is. Die neutrale zone houdt in dat de zonnecellen midden tussen de glazen platen zitten, waar de minste drukbelasting wordt uitgeoefend.

Tot slot: de beste zonnepanelen komen van Sonnenstromfabrik

We hebben het hierboven uitgebreid gehad over waarom glas-glas panelen de beste zonnepanelen zijn, waar u het meeste gebruiksplezier van zult beleven.

Wat ons betreft is er daarnaast maar één leverancier die echt kan bogen op het produceren van de beste zonnepanelen uit de markt. Wij werken daarom uitsluitend met de panelen van Sonnenstromfabrik uit Duitsland. Er zit namelijk een wezenlijk verschil in de techniek en productie ten opzichte van andere aanbieders, maar ook de voorwaarden zijn uitstekend. Oordeel zelf:

  • Bedrijfsefficiëntie > 90%
  • Tijdige oplevering 99,5%
  • Claimpercentage 0,02%
  • Modernste fabriek voor zonnepanelen in Europa
  • Al 28 jaar toonaangevend op gebied van kwaliteit
  • Geproduceerd in Wismar (Duitsland)

Lees meer over het zonnesysteem waar wij mee werken of vraag uw vrijblijvende adviesgesprek aan.

Later alles nog eens rustig nalezen?

Onze brochure bevat alle informatie over glas-op-glas panelen, het hoogste rendement en alle andere voordelen. Zo kunt u het op een later moment nog eens rustig teruglezen, of bijvoorbeeld delen met uw partner.

Download gratis onze brochure
Niet gevonden wat u zocht?

Wij helpen u graag verder!

9,6
Wilt u liever direct iemand spreken?

085 06 06 889

Misschien vindt u dit ook interessant?

Dit zijn de meest gelezen artikelen uit onze kennisbank. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken in de kennisbank.

Klanten beoordelen ons met een 9,6

Onze persoonlijke aanpak en advies zorgt ervoor dat klanten enorm tevreden zijn met onze service. We leggen als duidelijk en rustig uit en willen niet dat u een keuze maakt zonder hier eerst goed over nagedacht te hebben.

9,6

5 januari

Top bedrijf

Prima service, goede uitleg en advies tijdens schouwing. Snelle en overzichtelijke offerte. Erg vriendelijke en kundige monteurs. Harde werkers! Helpen je [...]

Heinenoord

Geverifieerde klant

21 december

Geweldige installatie

Mijn ervaring bij Zonnekeus is zeer positief. Dit vanaf het verkoop/advies tot aan de installatie en oplevering. Bij de verkoop ben ik [...]

Delft

Geverifieerde klant

20 december

redelijk tot goed

Installatie in de meterkast ging perfect, het plaatsen van de panelen ging redelijk tot goed. In 1e instantie lagen de [...]

Abbenbroek

Geverifieerde klant