Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag!

0850606889

Of vraag binnen 2 minuten een vrijblijvende schouwing bij u op locatie aan.

Ja, vraag schouwing aan

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen, is dat nu wel of niet voordelig?

Vraagt u zich af of zakelijk zonnepanelen aanschaffen een verstandige keuze is? U bent niet de enige. Bij Zonnekeus zien wij regelmatig mensen die overwegen om zakelijk zonnepanelen aan te schaffen.

In dit artikel zetten we de belangrijkste voor- en nadelen voor u op een rijtje. Daardoor weet u straks wat de belangrijkste overwegingen zijn bij de zakelijke aanschaf van zonnepanelen. Zodat u in vol vertrouwen een weloverwogen keuze kunt maken. Want bij Zonnekeus vinden we het belangrijk dat iedereen het zonnesysteem krijgt dat écht past.

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen kan een verstandige investering zijn, maar zorg dat u op de hoogte bent van de voorwaarden

Het begint bij uw energiebehoefte

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen begint bij het in beeld brengen van uw energiebehoefte. Daarnaast is het goed om erover na te denken of het wenselijk is om extra energie boven die behoefte te produceren. Extra opgewekte energie die u zelf niet benut, kan immers weer worden doorverkocht.

Fiscaal aftrekbaar en ander belastingvoordeel

Een kantoor of bedrijfspand voorzien van zonnepanelen is een zakelijke investering. Dat betekent dat u gebruik kunt maken van fiscale aftrekposten, zodat u minder belasting hoeft te betalen. Denk hierbij aan de aanschaf en de kosten voor de installatie van de panelen.

Daarnaast kan de btw over de aanschaf van de panelen worden teruggevraagd.

Net als bij andere grote investeringen, kunt u de zonnepanelen elk jaar een stukje afschrijven. Daardoor kunnen de afschrijfkosten gedurende de looptijd eveneens als bedrijfskosten in mindering worden gebracht op de belastingaangifte.

De opbrengst wordt belast

Houd er daarentegen wel rekening mee dat de opbrengst van de zonnepanelen wordt belast. Dit heeft betrekking op zowel de btw-aangifte als de inkomstenbelasting.

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen leidt tot ondernemingsvermogen, doordat de panelen energie produceren voor de onderneming. Dit wordt gezien als opbrengst, doordat het zorgt voor een vermindering op de energierekening. Daarnaast worden eventuele overschotten verkocht, wat ook zorgt voor opbrengsten voor de onderneming.

U heeft er geen omkijken naar

Een groot voordeel van zakelijk zonnepanelen kopen via Zonnekeus, is dat u kunt profiteren van alle subsidies en fiscale voordelen zonder dat u er zelf omkijken naar heeft.

Wij verzorgen dit namelijk voor onze klanten, samen met onze partner Visser en Visser accountants. Mocht u nog vragen hebben over de zakelijke aanschaf, levering of installatie van zonnepanelen, dan kunnen wij u altijd van actueel en passend advies voorzien.

Later alles nog eens rustig nalezen?

Onze brochure bevat alle informatie over glas-op-glas panelen, het hoogste rendement en alle andere voordelen. Zo kunt u het op een later moment nog eens rustig teruglezen, of bijvoorbeeld delen met uw partner.

Download gratis onze brochure
Niet gevonden wat u zocht?

Wij helpen u graag verder!

9,6
Wilt u liever direct iemand spreken?

085 06 06 889

Misschien vindt u dit ook interessant?

Dit zijn de meest gelezen artikelen uit onze kennisbank. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken in de kennisbank.

Klanten beoordelen ons met een 9,6

Onze persoonlijke aanpak en advies zorgt ervoor dat klanten enorm tevreden zijn met onze service. We leggen als duidelijk en rustig uit en willen niet dat u een keuze maakt zonder hier eerst goed over nagedacht te hebben.

9,6

5 januari

Top bedrijf

Prima service, goede uitleg en advies tijdens schouwing. Snelle en overzichtelijke offerte. Erg vriendelijke en kundige monteurs. Harde werkers! Helpen je [...]

Heinenoord

Geverifieerde klant

21 december

Geweldige installatie

Mijn ervaring bij Zonnekeus is zeer positief. Dit vanaf het verkoop/advies tot aan de installatie en oplevering. Bij de verkoop ben ik [...]

Delft

Geverifieerde klant

20 december

redelijk tot goed

Installatie in de meterkast ging perfect, het plaatsen van de panelen ging redelijk tot goed. In 1e instantie lagen de [...]

Abbenbroek

Geverifieerde klant