Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag!

0850606889

Of vraag binnen 2 minuten een vrijblijvende schouwing bij u op locatie aan.

Ja, vraag schouwing aan

Zonnepanelen aansluiten: hoe werkt dat?

Zonnepanelen aansluiten is een technisch karwei, dat u natuurlijk het beste door de specialist laat uitvoeren. Dan bent u verzekerd van een optimale werking, maximale veiligheid en volledige dekking door de verzekering wanneer dat nodig is.

Omdat we u toch graag een goed beeld willen geven van wat er precies op uw dak gaat gebeuren, leggen we hier uit hoe het aansluiten van zonnepanelen in zijn werk gaat.

Zonnepanelen aansluiten dient altijd te gebeuren door een professional

Zonnepanelen aansluiten, zo gebeurt dat

De zonnepanelen worden in de basis onderling met elkaar gekoppeld. Dat is de basis van de installatie, waar de energie wordt opgewekt. Die energie moet vervolgens worden omgevormd tot bruikbare elektriciteit in uw woning.

De geschakelde zonnepanelen worden daarom aangesloten op een omvormer. De + en – kabels worden voorzien van een Male + MC4 connector en de – kabel wordt voorzien van een Female MC4 connector. Die connectoren worden op de omvormer aangesloten.

De omvormer zet de laagspanning energie om in wisselspanning 230volt; oftewel de spanning die ook op uw stopcontacten staat. Die spanning wordt vanaf de omvormer met een AC-kabel naar de meterkast geleid. De kabel wordt daar aangesloten op een aparte aardlekautomaat. De sterkte daarvan bepalen wij aan de hand van het vermogen dat door de zonnepanelen wordt geproduceerd.

PV-verdeler bij de installatie van zonnepanelen

Bij kleine installaties (tot 3500WP aan vermogen) maken wij ook wel gebruik van zogenaamde PV-verdelers. Dit kan uitkomst bieden wanneer het bijvoorbeeld niet mogelijk is om een aparte kabel te trekken van de omvormer naar de meterkast.

Hierbij is van belang dat een PV-verdeler alleen mag worden aangesloten op een volledig gescheiden groep. Denk aan een aparte wasmachine groep of een kabel die rechtstreeks vanuit de schuur naar de meterkast loopt, zonder dat daar andere verbruikersgroepen op aangesloten zijn.

Zijn de zonnepanelen aangesloten op de omvormer en kan de opgewekte energie vanaf de omvormer veilig naar de meterkast worden geleid? Dan stellen wij het systeem in werking en configureren wij de bijbehorende app, zodat u altijd precies het rendement van uw zonnepanelen aansluiting kunt inzien.

Wilt u meer informatie over het installeren van zonnepanelen op uw locatie, of bent u benieuwd hoeveel rendement u kunt verwachten? Vraag dan een vrijblijvende schouwing aan. We komen dan bij u thuis kijken voor advies op maat. Daarnaast ontvangt u een persoonlijk rendementplan, zodat u weet welk rendement u op uw investering kunt verwachten.

Later alles nog eens rustig nalezen?

Onze brochure bevat alle informatie over glas-op-glas panelen, het hoogste rendement en alle andere voordelen. Zo kunt u het op een later moment nog eens rustig teruglezen, of bijvoorbeeld delen met uw partner.

Download gratis onze brochure
Niet gevonden wat u zocht?

Wij helpen u graag verder!

9,6
Wilt u liever direct iemand spreken?

085 06 06 889

Misschien vindt u dit ook interessant?

Dit zijn de meest gelezen artikelen uit onze kennisbank. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken in de kennisbank.

Klanten beoordelen ons met een 9,6

Onze persoonlijke aanpak en advies zorgt ervoor dat klanten enorm tevreden zijn met onze service. We leggen als duidelijk en rustig uit en willen niet dat u een keuze maakt zonder hier eerst goed over nagedacht te hebben.

9,6

4 oktober

Heel proffesioneel en netjes gewerkt. Top!

Ruim binnen 1 dag 13 panelen geplaatst. Zeer tevreden.

Ouderkerk aan den IJssel

Geverifieerde klant

18 september

Snel service geheel volgens afspraak.

Na telefonisch contact gehad te hebben is van bezoek op locatie tot monteren en werkend op leveren alles volgens afspraak [...]

Papendrecht

Geverifieerde klant

15 september

Efficiënt, strak georganiseerd, snel en vriendelijk.

Heel goed bedrijf, snelle en deskundige service.

Haarlem

Geverifieerde klant