Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag!

0850606889

Of vraag binnen 2 minuten een vrijblijvende schouwing bij u op locatie aan.

Ja, vraag schouwing aan

Zonnepanelen als dakbedekking? Voor- en nadelen van geïntegreerde panelen

Zonnepanelen als dakbedekking zijn een prima investering. Zeker wanneer het bestaande dak aan vervanging toe is en u dit wilt combineren met een duurzame oplossing.

Een groot voordeel van zonnepanelen als dakbedekking is dat de panelen als het ware worden geïntegreerd in het dak. We spreken daarom ook wel van “indaksystemen”.

Dat zorgt voor een moderne en strakke uitstraling. Wel moet u er rekening mee houden dat dakbedekking met zonnepanelen een grotere investering met zich meebrengt. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over de inzet van zonnepanelen als dakbedekking.

Zonnepanelen als dakbedekking en btw

Allereerst is het goed om te weten dat u 1/3 van de betaalde btw op uw investering kunt terugvragen bij de Belastingdienst. Het gaat daarbij zowel om de factuur van de aankoop, als van de installatie van de geïntegreerde zonnepanelen.

Houd er wel rekening mee dat u van het totaalbedrag dat u aan btw hebt betaald, een vast bedrag moet aftrekken om tot de werkelijke terugbetaling te komen. De Belastingdienst trekt namelijk een vast bedrag af voordat ze het btw-bedrag uitkeren. Dit wordt het “forfait” genoemd en de hoogte hiervan is afhankelijk van uw totale investering.

Wilt u weten hoeveel btw u terug kunt verwachten en wat dit voor uw totale investering betekent? Neem dan contact met ons op voor een advies en rendementsplan op maat.

Rendement bij dakbedekking met zonnepanelen

Het is belangrijk om te weten dat het rendement van in het dak geïntegreerde panelen iets lager is dan bij zonnepanelen die op het dak worden gemonteerd.

Dat heeft ermee te maken dat geïntegreerde panelen minder goed geventileerd kunnen worden.

Geïntegreerde zonnepanelen en brand

Ook betekent dit een verhoogd risico op brand, doordat de panelen warmer worden.

Glas-glas zonnepanelen hebben dit laatste nadeel niet. In tegenstelling tot glas-op-folie kunnen glas-glas zonnepanelen namelijk niet in brand vliegen. Daarom werken we bij Zonnekeus uitsluitend met de hoogste kwaliteit glas-glas zonnepanelen.

Een groot bijkomend voordeel van deze panelen, is de uitermate lange rendementsgarantie. Deze is uniek in de markt en garandeert u van het hoogst mogelijke rendement op uw investering.

Bij het plaatsen van geïntegreerde zonnepanelen is het – naast de kwaliteit van de gebruikte panelen – van belang hoe de zonnepanelen op het dak gemonteerd worden. Wij maken gebruik van Firestone EPDM of GSE-onderconstructies naar gelang de situatie van het dak.

EPDM – Firestone installatie van dakbedekking met zonnepanelen

Voordat we de zonnepanelen op het dak plaatsen, verwijderen we alle dakpannen van het dak. Hetzelfde geldt voor de daklatten en tengels.

Vervolgens monteren we dwarsliggers om het water goed af te kunnen voeren. De dakhaken monteren we op de dwarsliggers. Zo kunnen we de zonnepanelen zeer dicht tegen het dak monteren, waardoor het een mooie uitstraling geeft en de zonnepanelen het dak vormen.

Het voordeel van deze aanpak voor geïntegreerde zonnepanelen is dat onder de panelen het dak volledig dicht is.

GSE

Het GSE indaksysteem is een speciaal montagesysteem voor in uw dak. Het wordt vooral gebruikt voor het installeren van pv-panelen op nieuwe gebouwen, maar kan ook voor een dakrenovatie met zonnepanelen worden ingezet.  

Het systeem kan worden geïnstalleerd voor zowel kleine installaties (minder dan 3kWp) en grote daken (enkele honderden kWp).

Dit montagesysteem kan worden geïnstalleerd op houten of metalen structuren en worden gemonteerd op latten. Het kan ook direct op gangbare dakspanten worden gemonteerd en op dakhellingen tussen 15 en 50°.

Zonnepanelen als dakbedekking voor plat dak, carport of dakkapel

Wat voor type dak u ook heeft: wij plaatsen zonnepanelen op alle daken. Voor elk dak is er dus wel een passende oplossing om uw dak te renoveren met zonnepanelen.

Wilt u weten wat in uw geval de best passende oplossing is? Wij komen altijd eerst bij u thuis langs voor een vrijblijvende schouwing. Op die manier kunnen wij uw situatie in kaart brengen om daar de best passende installatie bij te bepalen.

U ontvangt vervolgens een offerte op maat, zodat u precies weet wat u investering zal zijn. Omdat het natuurlijk ook van belang is hoeveel die investering u op gaat leveren, ontvangt u daarnaast een persoonlijk rendementsplan. Zo weet u precies waar u aan toe bent en kunt u volledig geïnformeerd een beslissing nemen.

Wilt u ook weten wat de mogelijkheden voor uw dak zijn? Plan dan vandaag nog uw vrijblijvende schouwing in.

Later alles nog eens rustig nalezen?

Onze brochure bevat alle informatie over glas-op-glas panelen, het hoogste rendement en alle andere voordelen. Zo kunt u het op een later moment nog eens rustig teruglezen, of bijvoorbeeld delen met uw partner.

Download gratis onze brochure
Niet gevonden wat u zocht?

Wij helpen u graag verder!

9,6
Wilt u liever direct iemand spreken?

085 06 06 889

Misschien vindt u dit ook interessant?

Dit zijn de meest gelezen artikelen uit onze kennisbank. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken in de kennisbank.

Klanten beoordelen ons met een 9,6

Onze persoonlijke aanpak en advies zorgt ervoor dat klanten enorm tevreden zijn met onze service. We leggen als duidelijk en rustig uit en willen niet dat u een keuze maakt zonder hier eerst goed over nagedacht te hebben.

9,6

5 januari

Top bedrijf

Prima service, goede uitleg en advies tijdens schouwing. Snelle en overzichtelijke offerte. Erg vriendelijke en kundige monteurs. Harde werkers! Helpen je [...]

Heinenoord

Geverifieerde klant

21 december

Geweldige installatie

Mijn ervaring bij Zonnekeus is zeer positief. Dit vanaf het verkoop/advies tot aan de installatie en oplevering. Bij de verkoop ben ik [...]

Delft

Geverifieerde klant

20 december

redelijk tot goed

Installatie in de meterkast ging perfect, het plaatsen van de panelen ging redelijk tot goed. In 1e instantie lagen de [...]

Abbenbroek

Geverifieerde klant