Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag!

0850606889

Of vraag binnen 2 minuten een vrijblijvende schouwing bij u op locatie aan.

Ja, vraag schouwing aan

Zonnepanelen en subsidie, hoe zit dat nu precies?

Zonnepanelen en subsidie worden vaak in verband met elkaar genoemd. En weliswaar is de subsidie op zonnepanelen inmiddels grotendeels gestopt, toch zijn er nog een aantal aantrekkelijke regelingen die de aanschaf van zonnepanelen interessant maken.

Hieronder bespreken we welke regelingen er zoal beschikbaar zijn. Eerst laten we zien waarom zonnepanelen – ook zonder subsidie – altijd een interessante investering zijn.

In dit artikel leest u alles wat u moet weten over zonnepanelen en subsidie

Ook zonder subsidie blijven zonnepanelen een goede investering

Zoals gezegd heeft de overheid de subsidie op zonnepanelen inmiddels gestopt. Dat neemt niet weg dat zonnepanelen nog altijd een interessante en rendabele investering zijn.

Dat komt doordat deze investering zich – via de besparing op uw energierekening – vanzelf terugverdient. Ook na deze zogenaamde terugverdientijd blijven de panelen energie voor u opwekken, waardoor ze vanaf dit moment zorgen voor winst.

Belangrijk hierbij is om ervoor te kiezen voor een zonnesysteem met een lange product- en rendementgarantie. Bij Zonnekeus werken we daarom alleen met de panelen van Sonnenstromfabrik, met een unieke garantie van wel 30 jaar. Zowel op het product als op het rendement!

Dat betekent dat u over de volledige periode waarin de zonnepanelen energie voor u opwekken, het meeste rendement haalt uit uw investering. Ook zonder subsidie zijn zonnepanelen dus een uitermate lucratieve investering.

Subsidie op zonnepalen voor zakelijke klanten

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen is nog altijd een erg aantrekkelijke investering voor veel bedrijven. Zonnekeus is hierin uw professionele en ontzorgende partner.

Wij helpen bedrijven bij de aanvraag en realisatie van zonnestroomsystemen. We onderscheiden ons door het realiseren van zonnestroomsystemen met eigen, volgens de hoogste kwaliteitsrichtlijnen opgeleid personeel en een unieke werkwijze. Zodat u verzekerd bent van een vakkundige installatie van uw zonnepanelen.

SDE++ subsidie voor zonnepanelen

De SDE++ subsidie is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken om het gebruik van duurzame energie onder grootverbruikers te stimuleren. Het is dus een zonnepanelen subsidie die speciaal gericht is op de zakelijke markt.

De focus van de SDE++ subsidie is het reduceren van CO2-uitstoot. Er is daarom sprake van een subsidiebedrag per ton CO2-uitstoot die door de geplande aanpassing vermeden kan worden.

De SDE++ aanvraag kan één keer per jaar ingediend worden. Houd er dus rekening mee dat dit op tijd dient te gebeuren.

Wilt u advies met betrekking tot de SDE++ subsidie, of bent u benieuwd voor hoeveel subsidie u in aanmerking kunt komen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

ISDE subsidie

Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) komen kleine en middelgrote bedrijven in aanmerking voor subsidie op de installatie van zonnepanelen.

Ook de aanvraag van de ISDE subsidie kunnen wij voor u verzorgen. Zo heeft u er dus geen omkijken naar om te besparen op de installatie van uw zakelijk zonnesysteem.

Verzekering

Wij verzorgen de communicatie met uw verzekeraar. Onze professionele installateurs zorgen voor een veilige installatie die aan alle nodige eisen voldoet. Op die manier nemen we u zoveel mogelijk uit handen bij het realiseren van het zonnestroomsysteem.

Wij leveren alleen Glas op Glas zonnepanelen die in Duitsland geproduceerd worden met 30 jaar product en 30 jaar rendement garantie en bieden door de Duitse verzekeraar ERGO een ALL-RISK verzekering aan voor het complete zonnepanelen systeem.

Zonnepanelen subsidie voor particulieren

Ook al is de particuliere subsidie op zonnepanelen dan afgeschaft, er zijn nog steeds interessante regelingen waarvan u gebruik kunt maken. Zo kunt u gebruik maken van de Energiebespaarlening. Daarmee leent u geld voor energiebesparende aanpassingen aan uw woning, tegen interessante voorwaarden.

Door de besparing op uw energierekening subsidiëren de zonnepanelen zich daarmee als het ware vanzelf.

Dat komt door de zogenaamde salderingsregeling. Deze regeling stelt dat u door uw panelen geproduceerde energie die u niet gebruikt, kunt terug leveren aan het energienet. Hiervoor ontvangt u dan een vergoeding.

Heeft u nog vragen of wilt u gewoon graag advies over uw mogelijkheden? Wacht niet langer en neem contact met ons op. Wij nemen graag alle twijfel bij u weg door uw vragen te beantwoorden. Zodat u vol vertrouwen de investering kunt doen waar u wellicht al geruime tijd over nadenkt!

Later alles nog eens rustig nalezen?

Onze brochure bevat alle informatie over glas-op-glas panelen, het hoogste rendement en alle andere voordelen. Zo kunt u het op een later moment nog eens rustig teruglezen, of bijvoorbeeld delen met uw partner.

Download gratis onze brochure
Niet gevonden wat u zocht?

Wij helpen u graag verder!

9,6
Wilt u liever direct iemand spreken?

085 06 06 889

Misschien vindt u dit ook interessant?

Dit zijn de meest gelezen artikelen uit onze kennisbank. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken in de kennisbank.

Klanten beoordelen ons met een 9,6

Onze persoonlijke aanpak en advies zorgt ervoor dat klanten enorm tevreden zijn met onze service. We leggen als duidelijk en rustig uit en willen niet dat u een keuze maakt zonder hier eerst goed over nagedacht te hebben.

9,6

5 januari

Top bedrijf

Prima service, goede uitleg en advies tijdens schouwing. Snelle en overzichtelijke offerte. Erg vriendelijke en kundige monteurs. Harde werkers! Helpen je [...]

Heinenoord

Geverifieerde klant

21 december

Geweldige installatie

Mijn ervaring bij Zonnekeus is zeer positief. Dit vanaf het verkoop/advies tot aan de installatie en oplevering. Bij de verkoop ben ik [...]

Delft

Geverifieerde klant

20 december

redelijk tot goed

Installatie in de meterkast ging perfect, het plaatsen van de panelen ging redelijk tot goed. In 1e instantie lagen de [...]

Abbenbroek

Geverifieerde klant