Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag!

0850606889

Of vraag binnen 2 minuten een vrijblijvende schouwing bij u op locatie aan.

Ja, vraag schouwing aan

Zonnepanelen huren of kopen; wat is voordeliger?

Voor veel mensen zijn zonnepanelen inmiddels een interessante optie. Dat is niet zo gek. Van een duurzamer leven tot lagere maandlasten: zonnepanelen zijn om veel redenen aantrekkelijk. Maar wat is er uiteindelijk voordeliger, zonnepanelen kopen of huren?

De voor de hand liggende keuze hangt maar net af van uw (financiële) situatie en welk doel u heeft met de zonnepanelen. Op de lange termijn is zonnepanelen kopen eigenlijk altijd voordeliger. Op deze pagina vindt u alles wat u nodig heeft om een weloverwogen keuze te maken tussen het huren of kopen van zonnepanelen.

Zonnepanelen huren of kopen, de verschillen uitgelegd

Redenen om te kiezen voor zonnepanelen huren

Zonnepanelen huren kan voordelig zijn wanneer u nu niet het geld heeft om de investering te doen die het kopen van zonnepanelen vraagt.

Het huren van zonnepanelen kan bijvoorbeeld via veel energieleveranciers. Ook zijn er bedrijven actief die zich hebben gespecialiseerd in de verhuur van zonnepanelen.

In plaats van de investering in het aanschaffen van zonnepanelen, betaalt u een maandelijks huurbedrag voor het gebruik van de panelen. De opgewekte stroom wordt verrekend met uw energierekening, waardoor de panelen direct een positief effect hebben op uw maandlasten.

Vaak krijgt u bovendien de mogelijkheid om de zonnepanelen na 10 jaar alsnog over te kopen.

De nadelen van zonnepanelen huren

Zonnepanelen huren lijkt dus verleidelijk, door het ontbreken van de benodigde investering. Toch blijkt het in de praktijk vaak absoluut niet voordelig om zonnepanelen te huren.

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt bijvoorbeeld dat de maandelijkse kosten niet alleen hoger liggen dan bij het kopen van de panelen met eigen geld. Die kosten zijn zelfs hoger dan wanneer u de zonnepanelen met een lening zou financieren.

Daarnaast bent u afhankelijk van de opbrengsten van de panelen om de maandelijkse huurkosten te dekken. In periodes dat de panelen minder opleveren – zoals in de winter – bent u maandelijks vaak juist duurder uit, wanneer de zonnepanelen te weinig stroom leveren om de maandelijkse huurkosten te dekken.

Waarom het voordeliger is om zonnepanelen te kopen dan te huren

Zonnepanelen kopen is dan ook voordeliger dan zonnepanelen huren. U geniet immers vanaf dag één van de volledige opbrengst van de panelen. Dit komt volledig ten goede aan een verlaging op uw maandelijkse energierekening.

Wanneer u ervoor kiest de zonnepanelen te kopen in plaats van te huren, begint u dus vanaf dag één met het terugverdienen van deze investering.

Haal een mooi rendement op zonnepanelen kopen

Dat geldt nog eens extra wanneer u kiest voor hoogwaardige zonnepanelen, met een lange product- en rendementsgarantie. Deze panelen zullen namelijk nog jarenlang nadat ze zijn terugverdiend, stroom en dus rendement opleveren.

Ondanks de hogere investering vooraf, is het daarom altijd voordeliger om zonnepanelen te kopen dan te huren. Dat geldt momenteel nog meer dan ooit, nu uw geld op de bank nauwelijks rendement oplevert door de lage spaarrentes.

Door te kiezen voor zonnepanelen kopen bespaart u maandelijks op uw energierekening. Daardoor heeft u direct maandelijks meer te besteden en haalt u op de langere termijn een zeer mooi rendement op uw investering.

Bent u benieuwd hoeveel dit in uw situatie kan zijn? Vraag dan vandaag nog vrijblijvend een offerte aan. U ontvangt dan niet alleen een offerte voor uw ideale zonnesysteem, maar ook een persoonlijk rendementplan. Zo weet u vooraf precies hoe voordelig zonnepanelen kopen is in uw situatie.

Later alles nog eens rustig nalezen?

Onze brochure bevat alle informatie over glas-op-glas panelen, het hoogste rendement en alle andere voordelen. Zo kunt u het op een later moment nog eens rustig teruglezen, of bijvoorbeeld delen met uw partner.

Download gratis onze brochure
Niet gevonden wat u zocht?

Wij helpen u graag verder!

9,6
Wilt u liever direct iemand spreken?

085 06 06 889

Misschien vindt u dit ook interessant?

Dit zijn de meest gelezen artikelen uit onze kennisbank. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken in de kennisbank.

Klanten beoordelen ons met een 9,6

Onze persoonlijke aanpak en advies zorgt ervoor dat klanten enorm tevreden zijn met onze service. We leggen als duidelijk en rustig uit en willen niet dat u een keuze maakt zonder hier eerst goed over nagedacht te hebben.

9,6

5 januari

Top bedrijf

Prima service, goede uitleg en advies tijdens schouwing. Snelle en overzichtelijke offerte. Erg vriendelijke en kundige monteurs. Harde werkers! Helpen je [...]

Heinenoord

Geverifieerde klant

21 december

Geweldige installatie

Mijn ervaring bij Zonnekeus is zeer positief. Dit vanaf het verkoop/advies tot aan de installatie en oplevering. Bij de verkoop ben ik [...]

Delft

Geverifieerde klant

20 december

redelijk tot goed

Installatie in de meterkast ging perfect, het plaatsen van de panelen ging redelijk tot goed. In 1e instantie lagen de [...]

Abbenbroek

Geverifieerde klant