Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag!

0850606889

Of vraag binnen 2 minuten een vrijblijvende schouwing bij u op locatie aan.

Ja, vraag schouwing aan

Zonnepanelen onderhouden, hoeveel werk is dat nu eigenlijk?

Bent u benieuwd hoeveel werk het onderhouden van zonnepanelen is, voordat u besluit of u een zonnesysteem wilt aanschaffen?

Dat snappen we maar al te goed. Bij Zonnekeus vinden we het belangrijk dat u vol overtuiging kunt investeren in zonnepanelen. Daarom vindt u in onze kennisbank artikelen over alles wat u moet weten om een weloverwogen beslissing te maken.

In dit artikel kunt u lezen dat het onderhouden van zonnepanelen helemaal niet zo veel werk is als u wellicht denkt.

Zonnepanelen onderhouden, alles wat u erover moet weten

Zonnepanelen onderhouden kost u weinig

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Dat betekent dat ook de kosten voor het onderhoud van zonnepanelen erg laag ligt.

Na de aanvankelijke investering zullen zonnepanelen u dus vooral geld opleveren, dankzij de maandelijkse besparing op uw energierekening. Bent u benieuwd hoeveel rendement u kunt verwachten op uw investering? Vraag dan vandaag nog uw persoonlijke offerte en rendementplan aan.

Toch is het – juist vanwege dat rendement – wel aan te raden om een zekere vorm van onderhoud aan de zonnepanelen toe te passen.

Onderhoud uw zonnepanelen voor een blijvend hoog rendement

Zonnepanelen onderhouden is dus weinig werk, maar u verhoogt wel het rendement van de panelen door periodiek simpel onderhoud toe te passen.

Het gaat hierbij vooral om vuil – zoals stof en bladeren – dat zich op de zonnepanelen verzamelt. Verreweg het meeste hiervan wordt automatisch weer weggespoeld door regen. Achterblijvend vuil kan er echter voor zorgen dat de opbrengst van uw panelen afneemt, doordat er minder zonlicht de zonnecellen bereikt.

Het onderhouden van zonnepanelen komt dan ook vooral neer op het verwijderen van dergelijk vuil. Hoe vaak dit onderhoud dient plaats te vinden, is afhankelijk van de omstandigheden.

Bij Zonnekeus adviseren we om gemiddeld één à twee keer per jaar de zonnepanelen te onderhouden. Voorwaarde hiervoor is dat de zonnepanelen in de juiste hoek en ligging geïnstalleerd zijn, zodat ze minimaal aan vervuiling zijn blootgesteld.

Wilt u weten hoe u het schoonmaken moet aanpakken? Lees dan ons artikel over zonnepanelen schoonmaken.

Laat uw zonnepanelen onderhouden door de expert

Bij Zonnekeus vinden we dat onze service niet ophoudt na het installeren van uw zonnepanelen. Onderhoud is daarom ook één van de diensten die we aanbieden.

Hiervoor bieden we de mogelijkheid aan om een onderhoudscontract met ons af te sluiten. We onderhouden dan uw zonnepanelen, maar maken ook de omvormer één keer per jaar schoon.

Daarnaast wordt de omvormer voorzien van de nieuwste update. Ook voeren we een inspectie uit van het volledige zonnesysteem en voeren we waar nodig onderhoud uit aan connectoren en kabels.

Op die manier bent u altijd verzekerd van een optimaal functioneren van uw volledige zonnesysteem.

Wilt u graag een persoonlijk advies ontvangen over zonnepanelen, onderhoud of uw te verwachten rendement? Vraag dan vandaag nog uw vrijblijvende adviesgesprek aan.

Later alles nog eens rustig nalezen?

Onze brochure bevat alle informatie over glas-op-glas panelen, het hoogste rendement en alle andere voordelen. Zo kunt u het op een later moment nog eens rustig teruglezen, of bijvoorbeeld delen met uw partner.

Download gratis onze brochure
Niet gevonden wat u zocht?

Wij helpen u graag verder!

9,6
Wilt u liever direct iemand spreken?

085 06 06 889

Misschien vindt u dit ook interessant?

Dit zijn de meest gelezen artikelen uit onze kennisbank. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken in de kennisbank.

Klanten beoordelen ons met een 9,6

Onze persoonlijke aanpak en advies zorgt ervoor dat klanten enorm tevreden zijn met onze service. We leggen als duidelijk en rustig uit en willen niet dat u een keuze maakt zonder hier eerst goed over nagedacht te hebben.

9,6

4 oktober

Heel proffesioneel en netjes gewerkt. Top!

Ruim binnen 1 dag 13 panelen geplaatst. Zeer tevreden.

Ouderkerk aan den IJssel

Geverifieerde klant

18 september

Snel service geheel volgens afspraak.

Na telefonisch contact gehad te hebben is van bezoek op locatie tot monteren en werkend op leveren alles volgens afspraak [...]

Papendrecht

Geverifieerde klant

15 september

Efficiënt, strak georganiseerd, snel en vriendelijk.

Heel goed bedrijf, snelle en deskundige service.

Haarlem

Geverifieerde klant