Laat uw Zonnepanelen Reinigen

Met ons uitgeruste osmosewater werkbussen doen wij graag uw zonnepanelen reinigen, na het reinigen van de zonnepanelen zult al direct rendement verbetering kunnen waarnemen als uw zonnepanelen installatie voorzien is van een monitoring app.  

U doet er verstandig aan om zonnepanelen in het voorjaar te reinigen met osmosewater zodat de zonnepanelen schoon zijn en goed rendement kunnen leveren in de mooie maanden van het jaar.

Zonnekeus gebruikt professionele osmose apparatuur en zachte borstels om de zonnepanelen goed te kunnen reinigen.  

 

De zonnepanelen kunnen in de zomer ongeveer 75º warm worden, als dan op zo een zonnepaneel vogeluitwerpselen terecht komen is dat helaas niet na en regenbui goed weggespoeld. Ook andere oorzaken van vervuiling zoals luchtverontreinigingen of fijnstof zal sporen achterlaten na een regenbui en blijft het vuil rondom het glas zitten dicht bij het zonnepanelen frame.

Zodra de zonnepanelen geplaats zijn zal er een laag vuil opgebouwd worden op de panelen. Deze zullen niet door de regen mee gespoeld worden, hierdoor zal de zoninstraling niet meer volledig op de zonnecellen terecht komen wat voor rendement verlies zal zorgen.  

Onderzoek heeft uitgewezen dat het effect van reinigen van zonnepanelen een rendementsverbetering tot stand zal komen tussen 5 en 10%. In omstandigheden waar meer vervuiling op de zonnepanelen is dan gebruikelijk kan het rendement zelf twee keer zo veel zijn na het schoonmaken van de zonnepanelen met osmosewater.

Bij het reinigen van zonnepanelen maken wij geen gebruik van een hogedrukreiniger of allesreiniger, dit soort schoonmaak methodes kunnen coating van de zonnepanelen beschadigen.

Osmosewater is de beste oplossing voor het reinigen van de zonnepanelen door het oplossende vermogen om aangehechte vuil los te maken in combinatie met een goede borstel en osmose apparaat. Osmose laat geen sporen achter na het reinigen omdat het vrij is van mineralen.

Zonnekeus kan uw zonnepanelen milieuvriendelijk en tegen een betaalbare prijs reinigen wat zich weer terugverdient door de extra rendement optimalisatie na het schoonmaken van de zonnepanelen.