Leistenen Daken

Wij zijn gespecialiseerd in leistenen daken. Dit zijn vaak zeer mooie projecten waarvan wij echt kunnen genieten bij de uitoefening van ons vak.

De uitdaging

Het is meestal een project van 2 tot 3 dagen. Ook vergt het extra aandacht en zorg voor een juiste installatie. Dakpannen van leisteen zijn relatief dun, plat en makkelijk breekbaar. Bij het installeren moeten we daarom erg voorzichtig zijn wanneer we op het dak lopen. En we moeten het leisteen slijpen om de leihaken eraan te kunnen bevestigen.

Onze aanpak

Bij elke voorbereiding op een leistenen dak komt er een dakspecialist langs die hierin gespecialiseerd is. Tijdens het adviseren zal hij ook direct het dak op gaan om een aantal leistenen dakpannen te verwijderen. Zo kan hij bekijken hoe het er onder de leistenen dakpannen uitziet. Daarnaast worden de afmetingen van de leistenen dakpannen opgemeten. Aan de hand van het dakbeschot wordt bepaald welk type RVS leistenen dakhaken toegepast dienen te worden.

Op de dag van de installatie zorgen wij ervoor dat er voldoende reserve lei-pannen voorradig zijn.

Tijdens de installatie worden er voor elke dakhaak ongeveer 5 leistenen dakpannen verwijderd om de dakhaken op het dakbeschot te kunnen monteren. Om de dakhaken volledig waterdicht te kunnen maken, plaatsen wij aan beide zijden geïmpregneerd lood. Dit is wel afhankelijk van het daktype. Na het monteren van de dakhaken worden de basisprofielen erop geplaatst. De zonnepanelen worden vervolgens op de basisprofielen gemonteerd.