Veelgestelde Vragen

Over Zonnekeus

Wie zijn jullie?

Wij zijn Zonnekeus! Wij zijn jonge ondernemers met liefde voor elektrotechniek en alles wat met zonne-energie te maken heeft. En wij hebben voor de zon gekozen. Kiest u ook voor de zon?

Waarom kiezen jullie voor zonne-energie?

Zonlicht. Al het leven op aarde heeft zonlicht nodig. Plant, boom, dier en mens kunnen niet zonder de zon. De zon voedt ons en houdt ons gezond. Het voorziet ons van vitamine B, bruint onze huid, schijnt licht en geeft kleur. En het helpt ons om planten en bomen te telen. De zon geeft energie.
 
Zonne-energie die we om kunnen zetten in elektriciteit. Elektriciteit om onze huizen warm te houden, eten te koken, licht te maken in het donker en om allerlei apparaten te laten werken. Zelfs auto’s, treinen, schepen en vliegtuigen worden door zonne-energie aangedreven. Zo schakelen we steeds meer over op energie van de zon.

Niet alleen omdat het schoner is, maar ook omdat het duurzaam is. Zonne-energie is onuitputtelijk en voor iedereen beschikbaar. Vandaag, morgen en daarna.
 
Wanneer wij kijken naar de toekomst, dan dragen wij als Zonnekeus bij aan een schone leefomgeving voor mens, plant en dier. Een duurzame samenleving waarin iedereen vrij en onafhankelijk kan leven en werken. De zon is er voor ons allemaal.

Iedereen heeft recht op zonne-energie. Daar geloven wij in. Vandaar onze missie om zonne-energie toegankelijk te maken voor iedereen. Zo bouwen wij mee aan een mooie, schone wereld die wordt aangedreven door de zon.

Hoe dragen jullie bij aan een Gezonde leefomgeving?

Onze werkzaamheden hebben invloed op de volgende 5 kernwaarden:

Schoon
Ieder mens heeft recht op energie en op een schone leefomgeving. Onze dienstverlening zorgt ervoor dat mensen zelfstandig voorzien in hun energiebehoeften zonder de leefomgeving te belasten. Hiermee dragen wij bij aan een schone planeet en een betere toekomst voor onze kinderen.

Duurzaam
Zonne-energie is bij uitstek duurzaam. En wij zijn ervan overtuigd dat het vrij beschikbaar hoort te zijn voor iedereen. Onze dienstverlening strekt daarom verder dan de installatie van zonne-energiesystemen. Al onze kennis en ervaring passen wij toe om het gebruik van zonne-energie te bevorderen.

Voedend
Net zoals de zon ons voedt met licht, zo voeden wij de mens en samenleving met kennis, kwaliteit en zorg. Wij zorgen ervoor dat ons personeel het goed heeft en met ons meegroeit. Wij werken samen met professionals die onze filosofie delen en wij delen onze kennis met iedereen die daarbij gebaat is.

Betrouwbaar
Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat zij hun investering terugzien in het rendement van de door ons geïnstalleerde zonne-energiesystemen. Daarnaast wordt de installatie uiterst veilig uitgevoerd en zijn alle onderdelen van onze energiesystemen veilig voor de gebruikers.

Kwaliteitsbewust
Wij zijn ons ervan bewust dat de kwaliteit van onze dienstverlening het rendement en de duur daarvan bepaalt. Onze materialen zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit, ons personeel is adequaat opgeleid en wij stemmen zorgvuldig het energiesysteem af op de gebruikers.

Waarom kiezen jullie voor een persoonlijk advies?

Elke klant kan specifieke wensen hebben. En elk dak kan een specifieke installatie-methode vereisen. Het plaatsen van een zonnepanelen-installatie is maatwerk. Daarom geven wij de voorkeur aan een persoonlijk advies.

Waarom kunnen jullie zeggen dat jullie kwaliteit leveren?

Wij staan inderdaad garant voor kwaliteit. Dat zeggen wij niet alleen, maar ook onze klanten. Dat komt door onze persoonlijke benadering en ons technisch advies aan huis. Op de dag van de installatie weten wij dus al met welke situatie we te maken hebben. Verders werken wij met vakopgeleide installateurs die hun ervaring hebben opgebouwd in de zonne-installatie branche. En ook gebruiken wij alleen zonnepanelen die het Duitse TÜV-keurmerk dragen.

Installeren Jullie Ook Bij Woningcorporaties en bedrijven?

Jazeker! Wij gebruiken onze expertise en vaardigheden niet alleen om particulieren te voorzien van zonne-energie, maar wij plaatsen onze installaties ook bij woningcorporaties en bedrijven.

Zonne-Energie

Waarom Overstappen Op Zonne-Energie?

U kunt hierdoor onafhankelijk worden van netbeheerders en energiebedrijven. En dat is voordelig voor uw portemonnee. Verders bouwt u mee aan een duurzame toekomst.

hoe veilig zijn zonnepanelen?

Dit is een belangrijke vraag die veel klanten stellen. Logisch, want het wil nog wel eens gebeuren dat zonnepanelen in brand vliegen of bij zware wind de lucht in gaan.

Brand
Wat is dan de oorzaak van brand bij zonnepanelen? Brand wordt veroorzaakt door slecht werkende omvormers en connectoren en door de onzorgvuldige montage van zonnepanelen.

De omvormers en connectoren die wij plaatsen in uw zonnepanelen-installatie zijn van de hoogste kwaliteit. Daarnaast werken onze eigen intern opgeleide en VCA-gecertificeerde installateurs volgens strenge veiligheidsvoorschriften die opgesteld zijn door installatiebranche-organisatie InstallQ. Elke bevestigingsrail waarop zij de zonnepanelen monteren, wordt geaard en is daardoor beveiligd tegen brand.

Wind
Wat is de oorzaak van losrakende zonnepanelen? Ook hier gaat het om onzorgvuldige montage en het gebruik van montagemateriaal van lage kwaliteit.

Het montagemateriaal dat wij gebruiken is van hoogwaardige kwaliteit, betrouwbaar en duurzaam. Daarnaast gebruiken wij voldoende bevestigingsklemmen. Hierdoor wordt het dak niet onnodig belast door de hoge druk onder de zonnepanelen die ontstaat bij harde wind.

Inspectie
Om er zeker van te zijn dat de installatie correct is uitgevoerd, voeren wij direct na de installatie een inspectie uit. Met een thermische kijker worden er zogenaamde “warmtefoto’s” van de zonnepanelen gemaakt om er zeker van te zijn dat alle zonnepanelen intact zijn. Zo kunnen wij u ervan verzekeren dat uw zonnepanelen-installatie veilig is en dat u daarmee volop kunt profiteren van zonne-energie.

is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Is het huis waar de zonne-installatie op komt uw eigendom?

Als uw woning deel uit maakt van een beschermd stads- of dorpszicht, dan dient er een vergunning aangevraagd te worden bij de gemeente. Hierin kunnen we u begeleiden.

Verder zullen onze adviseurs kijken naar de stabiliteit van de dakconstructie en of het dak wel geschikt is om zonnepanelen op te leggen. Als het dak namelijk ernstig beschaduwd wordt door bepaalde objecten, dan is het niet altijd verstandig om hier zonnepanelen op te leggen. De investering weegt dan niet op tegen de opbrengsten.

hoe weet ik welk zonnesysteem voor mij het beste is?

Wij kunnen op afstand met computer-software uw dak bekijken. Deze software is zo precies, dat we op een centimeter nauwkeurig uw dak kunnen intekenen en een accurate schatting kunnen maken van hoeveel panelen er passen. Ook berekenen wij het verwachte rendement en wat de terugverdientijd zal zijn bij dit systeem.

Maar hier blijft het niet bij. Want wij komen bij de klant langs op locatie om het dak, de meterkast en de plek waar de omvormer komt te bekijken. Dit is belangrijk, omdat we dan exact weten hoe de zonnepanelen maar ook de bekabeling en de omvormer geplaatst kunnen worden. Zo komen we achteraf niet voor verrassingen te staan. Tijdens deze schouwing aan huis kunt u vragen stellen en wordt u geadviseerd wat voor uw dak de beste optie is.

Financieel

Hoe Krijg Ik Een Offerte En Advies Op Maat?

Wij kunnen op afstand met een speciaal daarvoor ontworpen computerprogramma een nauwkeurige berekening maken hoeveel zonnepanelen er nodig zijn voor een optimaal energierendement dat is afgestemd op uw verbruik.

Verder kunnen wij, indien u dat wenst, een schouwing of advies aan huis plannen. Wij komen dan persoonlijk langs voor een beoordeling van de situatie en een herberekening van de hoeveelheid zonnepanelen die nodig zijn in uw installatie. Daarna krijgt u een daarop afgestemde offerte.

Welke Subsidies Zijn Er Voor Mij Als Ondernemer?

De aanvraagprocedure van subsidies vergt voor u als ondernemer vaak veel tijd en moeite. Wij kunnen uw subsidieaanvraag volledig laten verzorgen door een partner die daarin is gespecialiseerd. Tegen een gereduceerd tarief wordt u de rompslomp van de procedure bespaard en maakt u kans om subsidie te ontvangen.

De volgende subsidies zijn beschikbaar:

ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie)
Dit is een subsidie ter stimulering van investering in duurzame en energiezuinige apparaten. Dit heeft als doel de vermindering van CO2 uitstoot en de besparing van energie.

EIA (Energie Investeringsaftrek)
Deze subsidie is ter stimulering van energiezuinige investeringen. Het doel van deze subsidie is een energiebesparing en daarmee een vermindering van CO2 uitstoot.

SDE+ (Subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie)
Dit betreft een subsidie ter bevordering van hernieuwbare energie door bedrijven. Het doel van deze subsidie is om bedrijven te helpen om zich te behoeden voor de stijgende energieprijzen.

Kan Ik De Zonnepanelen-Installatie Met Een Lening Financieren?

Ja, met een speciaal ontwikkelde groene lening kunt u een zonnepanelen-installatie financieren en profiteren van schone en goedkope energie.  Deze lening is zo ontwikkeld dat u op eenvoudige wijze de aflossing en rente terugverdient. Hierdoor wordt de zonnepanelen-installatie ruim binnen de looptijd uw eigendom. 

Wilt u meer weten over uw financieringsmogelijkheden? Neem contact met ons op. Wij brengen u in contact met de financieringsadviseurs met wie wij samenwerken.

Kan Ik De BTW Voor Mijn Installatie Terugkrijgen?

Ja, dat kan. Wij verzorgen de BTW-teruggave voor u als service. Zo wordt u ontlast en krijgt u ook de BTW over de aanschaf van de installatie terugbetaald.

Kan Ik een all-risk verzekering afsluiten?

Ja, dat kan. Onze hoofdleverancier Sonnenstromfabrik biedt u de mogelijkheid om een All-Risk Verzekering af te sluiten voor alle mechanische en elektrische componenten binnen uw zonnepanelen-systeem. De verzekering beschermt de winstgevendheid en levensduur van uw investering in zonnepanelen en is geheel opgesteld volgens Europese normen en garantiebepalingen.

Afhankelijk van de ernst van de schade vergoedt de verzekering de kosten van reparatie of vervanging van het systeem.

In principe worden de kosten van reparatie of een nieuwe installatie vergoed bij onvoorzien optredende schade door mechanische of elektrische oorzaken of door weersomstandigheden, diefstal of vandalisme.

U kunt een verzekeringstermijn aangaan van 5 of 10 jaar.

Als het zonnepanelensysteem door schade niet naar behoren werkt, dan wordt het verlies aan stroomopbrengst vergoed. U wordt schadeloos gesteld voor opbrengstverlies in het geval dat het rendement van uw systeem lager wordt dan 90% van de verwachte jaaropbrengst als gevolg van slecht weer of beschadigde onderdelen.

De verzekering vraagt u tegelijk met de zonnepanelen bij ons aan. Nadat uw zonnepanelen-installatie in bedrijf is gesteld, zullen wij de All-Risk Verzekering activeren. U ontvangt dan de desbetreffende verzekeringspapieren, waaronder het verzekeringsbewijs en de algemene verzekeringsvoorwaarden.

De All-Risk Verzekering wordt uitgegeven door ERGO Versicherung AG. Zij zijn één van de grote verzekeringsconcerns in Europa en zijn in meer dan 30 landen vertegenwoordigd.

Zonnepanelen-Installatie

hoe werkt een Zonnepaneel?

De opwekking van elektriciteit met zonlicht begint bij de zonnepanelen op uw dak. Een zonnepaneel (ook wel PV-paneel genoemd) bestaat uit vele zonnecellen die met elkaar in serie verbonden zijn. Elke zonnecel creëert een bepaalde spanning met het opgevangen zonlicht. Samen creëren de zonnecellen de spanning voor het paneel. Door verbinding van de pluspool met de minpool op het paneel ontstaat er een elektrisch circuit waardoor gelijkstroom (DC) loopt.

Wat Is Een Glas/Glas Zonnepaneel?

Een Glas/Glas zonnepaneel bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterzijde wederom een laag met glas.

Wat Is Een Glas/Folie Zonnepaneel?

Een Glas/Folie zonnepaneel bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterzijde een kunststof folie.

Welke Voordelen Bieden Glas/Glas Zonnepanelen?

Glas/Glas zonnepanelen zijn de nieuwste generatie zonnepanelen. Ze hebben minder last van de zogenaamde degradatie die Glas/Folie zonnepanelen wel kennen. Dit betekent een langere levensduur en een hogere rendementsgarantie. Ze hebben veel minder last van vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. De degradatie van deze panelen is daardoor veel lager.


Brand
De basislaag van Glas/Folie zonnepanelen bestaat uit kunststof folie. Deze kunststof folie kan in brand vliegen. Glas/Glas zonnepanelen zijn daarom van betere kwaliteit. Bij deze panelen bestaat de basislaag uit glas. En glas kan niet branden.

Weersomstandigheden
Glas/Glas zonnepanelen zijn uitstekend bestand tegen extreme weersomstandigheden. Waar de zonnecellen van standaard zonnepanelen beschadigd kunnen raken door hagelinslag, blijven de zonnecellen in een Glas/Glas paneel intact en blijven ze optimaal functioneren.
 
Micro-cracks
Bij Glas/Glas zonnepanelen is de kans op micro-cracks nihil. Micro-cracks zijn kleine barstjes in een zonnepaneel die niet waarneembaar zijn met het blote oog. Deze micro-cracks kunnen ontstaan tijdens transport, installatie en onder extreme weersomstandigheden (bijvoorbeeld hagelinslag). Micro-cracks in standaard zonnepanelen kunnen leiden tot defecten en daardoor het rendement nadelig beïnvloeden.

Welke Zonnepanelen Zijn Het Beste?

Het aanbod van zonnepanelen is groot en divers. De kwaliteit van het zonnepaneel bepaalt uw rendement. Juist deze kwaliteit is van buitenaf niet te beoordelen (ook niet met een visuele inspectie). Daarom werken wij samen met leverancier Sonnenstromfabrik uit Wismar (Duitsland). Deze producent stelt zelfs hogere eisen aan zijn fabricageproces en zijn materialen dan de keuringsinstituten. Zij onderwerpen letterlijk elk zonnepaneel dat hun fabriek verlaat aan strenge kwaliteits- en veiligheidscontroles.

Onze zonnepanelen dragen het Duitse TÜV-keurmerk en de Europese IEC-certificaten voor kwaliteit en veiligheid. Of u nu uiteindelijk kiest voor Glas/Glas zonnepanelen of voor Glas/Folie zonnepanelen met een kunststof achterzijde, u kunt altijd vertrouwen op een langdurig optimaal rendement.

Wat Is Een Optimizer?

Een optimizer haalt het maximale rendement uit een zonnepaneel en verkleint de kans op ongelukken (bijvoorbeeld bij brand, blikseminslag of kortsluiting).

Er zijn namelijk meerdere factoren die de hoogte van het rendement van uw zonnepanelen-installatie bepalen. De ligging van uw zonnepanelen is bepalend. Maar ook de weersomstandigheden en obstakels in de omgeving als bomen en schoorstenen die schaduw op uw dak werpen.

Door een optimizer onder elke paneel te plaatsen kunt u alsnog het maximale rendement uit uw zonnepanelen halen. Deze optimizers zorgen ervoor dat er constant gewerkt wordt met het optimale vermogenspunt (Maximum Power Point). Zowel SolarEdge als SMA hebben een eigen optimizer die naadloos bij hun eigen omvormers passen. Daardoor zullen ze optimaal werken.

Wat Is Een Omvormer?

De zonnepanelen op uw dak zetten het zonlicht om in gelijkstroom (DC: ‘Direct Current’). Maar de apparaten in uw huis werken op wisselstroom (AC: ‘Alternating Current’). Een omvormer zet de gelijkstroom van uw zonnepanelen om in wisselstroom en brengt het op de juiste spanning (in Nederland 230 volt). U kunt de opgewekte stroom nu in uw huis gebruiken.

Optimale vermogenspunt
Met gebruik van een zogenaamde MPP-tracker gebruikt de omvormer altijd het optimale vermogenspunt (Maximum Power Point), waardoor er zoveel mogelijk stroom opgewekt wordt. De prestaties van de omvormer zijn sterk afhankelijk van de kwaliteit van het ‘zwakste’ zonnepaneel en of de zonnepanelen exact hetzelfde zijn afgesteld. Dit komt omdat de omvormer op meerdere panelen wordt aangesloten.
 
Micro-omvormer
Ook is er een micro-omvormer ontwikkeld. Daarvan wordt er één op elk zonnepaneel aangesloten. Elk zonnepaneel krijgt dan een eigen micro-omvormer met MPP-tracker, waardoor de micro-omvormer altijd optimaal presteert. Micro-omvormers zijn wel duurder in aanschaf.

Wat is Een Batterij-opslag?

De zonnepanelen in combinatie met de omvormer genereren stroom. Deze elektriciteit gebruikt u waarschijnlijk niet altijd meteen. Het kan zelfs zijn dat u een overschot heeft. Deze stroom kunt u opslaan in een batterij-opslag, zodat u deze elektriciteit op een later moment weer kunt gebruiken. De elektriciteit wordt in de batterij-opslag opgeslagen als gelijkstroom (DC).

Wat is Een Batterij-omvormer?

Wanneer uw zonne-energie in de vorm van elektriciteit is opgeslagen in een batterij-opslag, dan kunt u ervan profiteren wanneer en hoe u maar wilt. De elektriciteit wordt opgeslagen als gelijkstroom (DC). De stroom is nog niet geschikt voor gebruik. Maar met een batterij-omvormer wordt de gelijkstroom omgezet in wisselstroom (AC) van 230 volt. Nu is uw stroom klaar voor gebruik.

Wat is Een energiebeheersysteem?

Een energiebeheersysteem stuurt de werking van elk onderdeel van uw installatie aan en optimaliseert uw elektriciteitsverbruik.

Ook geeft het energiebeheersysteem inzicht in uw rendement en verbruik. Het geeft u continu een overzicht van de prestaties van uw zonnepanelen-installatie en het gebruik van elektriciteit. U krijgt prognoses en tips om energie te besparen.

Dankzij de informatie die u ontvangt van het energiebeheersysteem heeft u continu controle op uw zonnepanelen-installatie en kunt u op elk moment beslissen om aanpassingen aan te brengen. Zo kunt u bijvoorbeeld een zonnepaneel toevoegen om tegemoet te komen aan een verhoogd verbruik. Of u kunt juist beslissen om uw verbruik aan te passen.

Werkwijze

wat voor installateurs kan ik verwachten?

Wij werken met opgeleide installateurs die in het bezit zijn van een certificaat van de brancheorganisatie InstallQ. Dit certificaat toont aan dat onze installateurs gediplomeerd en vakbekwaam zijn om zonne-installaties aan te leggen. Onze installateurs kunnen dit aantonen middels een verkregen pasje. Vraag gerust naar dit pasje als onze installateurs uw zonnepanelen komen installeren.

Daarnaast zijn onze installateurs VCA-VOL gecertificeerd. Dit is nodig om het werk veilig uit te kunnen voeren. Onze installateurs werken namelijk op hoogte en met gelijkstroom.

Onze installateurs zijn communicatief vaardig en voeren de installatie altijd in overleg met u uit. Zo houden ze u op de hoogte van de voortgang en zullen ze alles van tevoren stap voor stap uitleggen. Daardoor heeft u de mogelijkheid om nog bepaalde dingen aan te geven voordat de panelen op uw dak liggen.

Ook zijn onze installateurs netjes en schoon. Ze zullen alles in en buiten uw huis achterlaten zoals ze het hebben aangetroffen.

Welke Veiligheidsmaatregelen nemen jullie?

Veilig werken is een belangrijk aspect in ons werkproces. Onze installateurs werken op hoogte en hebben te maken met gelijk- en wisselstroom, wat vele gevaren met zich mee kan brengen.

Eigen personeel
Wij werken met eigen personeel dat zowel intern als extern is opgeleid. De interne opleidingen zijn gericht op zaken zoals werkprocessen en communicatieve vaardigheden. De externe opleidingen zijn technische opleidingen die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van brancheorganisatie InstallQ. Daarnaast zijn al onze installateurs VCA-gecertificeerd.

Gereedschap
Wij werken met professioneel gereedschap van hoogwaardige kwaliteit. Dit stelt ons in staat om onder andere de connectoren goed aan te sluiten. Met eenvoudig gereedschap zal dit een probleem worden en is er een verhoogde kans op brandgevaar. Ons gereedschap moet speciaal worden besteld. Het is niet verkrijgbaar in de winkel om de hoek.

Veiligheidsmiddelen
Wij houden ons aan de strenge veiligheidsvoorschriften en gebruiken veiligheidsmiddelen zoals valbescherming en valgordels. Deze veiligheidsmiddelen en -kleding vallen op. Hierdoor kunnen mensen in de omgeving zien dat er op een veilige manier wordt gewerkt. Dit voorkomt onnodige bezorgdheid. Ook plaatsen wij afzetlint rondom het gebied waar eventueel iets naar beneden kan vallen.

Transport
Het vervoer van de zonnepanelen wordt via een speciale elektrische rolsteiger gedaan. Dit is beter voor onze installateurs, maar ook voor de zonnepanelen. Zo kunnen ze geen micro-scheuren oplopen. Alleen als er geen andere mogelijkheid is, dan zullen de panelen via de trap worden getransporteerd.

Hoe Lang Duurt het installeren?

Dit hangt af van diverse factoren. Wat is bijvoorbeeld de moeilijkheidsgraad? En hoeveel zonnepanelen dienen er geplaatst te worden? Maar de meeste installaties voeren wij binnen een werkdag uit.

Hoe transporteren jullie de zonnepanelen?

De zonnepanelen worden met een speciale elektrische rolsteiger veilig naar het dak gebracht. Dit waarborgt de kwaliteit van de panelen en minimaliseert de belasting op onze installateurs.

welke stappen volgen jullie bij installatie?

Bij de installatie gaan wij als volgt te werk:

Stap 1
Voordat er geïnstalleerd gaat worden, bespreekt onze hoofdinstallateur met u het installatieproces. Op deze manier weet u wat u kunt verwachten en komt u niet voor verrassingen te staan.

Stap 2
Wij gaan de installatie uitvoeren. Dit doen wij conform de richtlijnen van QBISnl. Onze installateurs zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en krijgen regelmatig producttraining. Hierdoor wordt de installatie altijd op een correcte wijze uitgevoerd wordt.

Stap 3

Na de installatie ruimen we de werkomgeving op, nemen het overtollige verpakkingsmateriaal mee en laten alles weer netjes achter.

Stap 4
We inspecteren de installatie. We zijn hiervoor gecertificeerd. Met een thermische kijker maken we zogenaamde “warmtefoto’s” van de zonnepanelen om er zeker van te zijn dat alle zonnepanelen nog intact zijn.

Stap 5

De hoofdinstallateur neemt de installatie met u door aan de hand van een digitaal formulier. Ook krijgt u uitleg over de werking van uw zonnepanelen-installatie en neemt hij de tijd voor u om uw vragen te beantwoorden. Op een later moment kunt u de informatie nog eens op uw gemak doornemen in uw eigen beveiligde AVG-gekeurde klantportaal.

Nu is uw installatie bedrijfsklaar. U heeft binnen 1 dag de zon bij u in huis gehaald!

Wat Voor Bevestigingsmateriaal Gebruiken Jullie?

In Nederland hebben we regelmatig te maken met harde wind. Daarom moeten de zonnepanelen goed aan het dak worden bevestigd. Bovendien is niet elk dak (bevestigingsoppervlak) hetzelfde. Er is vaak een groot verschil in maximale dakbelasting, materiaal en de toegang tot zonlicht. De keuze van het bevestigingsmateriaal is daarom net zo belangrijk als de keuze van de andere onderdelen van uw zonnepanelen installatie.

Hoogwaardig, betrouwbaar en duurzaam
Wij hebben drie fabrikanten met wie wij samenwerken voor ons bevestigingsmateriaal. Aan alle drie zijn de nodige certificeringen toegekend. Door onze samenwerking met hen kunnen wij inspelen op elke situatie. Al het bevestigingsmateriaal dat wij gebruiken is van hoogwaardige kwaliteit, betrouwbaar en duurzaam. Daarnaast gebruiken wij voldoende bevestigingsklemmen. Hierdoor wordt het dak niet onnodig belast door de hoge druk onder de zonnepanelen die ontstaat bij harde wind.

Standaard situaties
De Nederlandse fabrikanten ESDEC en Solarstell leveren bevestigingsmateriaal voor de montage van zonnepanelen in alle gangbare situaties. De beugels en rails die wij gebruiken zijn stevig en van uitstekende kwaliteit. Ze zorgen voor de juiste vorm van bevestiging, voorkomen onnodige belasting en beschermen uw zonnepanelen tegen sterke wind.

Afwijkende situaties
Voor de complexe situaties werken wij samen met de Duitse fabrikant Renusol. Denk bijvoorbeeld aan de montage van zonnepanelen op veranda’s, carports, golfplaten daken, met bitumen bedekte daken en platte daken.

Bij schuine daken gebruiken wij ESDEC ClickFit Fusion. Voor niet al te grote platte daken maken wij gebruik van ESDEC FlaxFix Fusion. En voor grotere platte daken maken wij gebruik van Solarstell. Bij in-dak systemen gebruiken wij Renusol. En voor zonneschansen die wij niet zelf fabriceren maken wij gebruik van het Nederlandse Van der Valk Solar Systems.

Garantie
Wij bieden als één van weinige installateurs 10 jaar installatie-garantie. Daarom is het leveren van goed bevestigingsmateriaal van essentieel belang voor de langdurige belasting van weersinvloeden en het gewicht van de zonnepanelen.

Bij alle keuzes die wij als Zonnekeus hebben gemaakt, hebben we gekeken naar de kwaliteit, prijs en levensduur van het materiaal. Wij gaan uit van een minimale levensduur van 25 jaar, maar ons streven ligt hoger. Daarom kiezen wij uit hoogwaardig materiaal waar de concurrent vaak op bezuinigt.

Wat Gebeurt Er Bij oplevering Van De Installatie?

Bij oplevering van de installatie zal de hoofdinstallateur een visuele en technische inspectie uitvoeren. Met een warmtebeeldcamera controleert hij alle zonnepanelen op functioneren en op onzichtbare schades (micro-scheuren in de zonnecel). Vindt hij iets dan wordt het desbetreffende zonnepaneel door ons vervangen voor een ander exemplaar. Daarnaast wordt er met een digitale multimeter een meting verricht om er zeker van te zijn dat alle zonnepanelen hun bijdrage leveren aan het systeem. Zo weten we dat alle panelen correct zijn aangesloten.
 
Wanneer het systeem in orde is bevonden, dan wordt het aan u opgeleverd en krijgt u uitleg over de werking van de zonnepanelen, de omvormer en de monitoringsapp.

Kwaliteit & Garantie

Hoeveel Garantie Krijg Ik?

U krijgt 10 jaar installatie-garantie. Product- en rendementsgarantie verschilt vanzelfsprekend per product en per leverancier. Voor de specifieke garantietermijnen kunt u op onze product-pagina terecht.

Kan Ik Een Onderhoudscontract Afsluiten?

Jazeker, u kunt bij ons een onderhoudscontract afsluiten. Uw zonnepanelen-installatie wordt dan periodiek op een professionele manier onderhouden.

Optimaal Rendement
Onderhoud aan uw zonnepanelen-installatie is van groot belang. Hierdoor wordt een blijvende goede werking van uw installatie gewaarborgd en de levensduur ervan vergroot. Een optimaal rendement uit uw zonnesysteem is uiteindelijk weer voordelig voor uw portemonnee.

Ook stellen leveranciers in hun algemene voorwaarden eisen dat de zonnepanelen onder bepaalde condities geïnstalleerd en onderhouden dienen te worden. Dit is van belang om eventueel aanspraak te kunnen maken op garantie. Wij als installateur weten precies hoe het systeem onderhouden moet worden.

Uit ervaring adviseren wij om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten voor uw zonnepanelen-installatie.

Het onderhoudscontract bestaat uit:
– Inspectie
– Onderhoud
– Prestatie-monitoring

Inspectie
De volledige zonnepanelen-installatie wordt visueel geïnspecteerd. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de zonnepanelen, kabels, omvormer en bevestigingen. Zo kunnen er breuken, corrosie, losgeraakte kabels en verschuivingen van de zonnepanelen tijdig worden geconstateerd. Ook kunnen wij aan de hand van warmtefoto’s vaststellen of alle zonnepanelen nog intact zijn.

Onderhoud
Eventuele gebreken worden meegenomen in het onderhoud en opgelost. Zo blijft uw systeem helemaal in orde. Wij reinigen de zonnepanelen indien nodig.

Prestatie-monitoring
Wij garanderen dat uw zonnepanelen-installatie een bepaald rendement zal opleveren. Hiervoor voeren wij op afstand een zogenaamde prestatie-monitoring en een storingsdienst uit. Zodoende krijgen wij inzicht in het rendement van uw installatie en kunnen wij adviseren hoe de prestaties eventueel verbeterd kunnen worden. Storingen kunnen wij op deze manier zo spoedig mogelijk verhelpen.
Daarnaast ontvangt u per sms of e-mail een bericht als wij onregelmatigheden signaleren. Bijvoorbeeld als er iets aan de hand is met de installatie of als de internetverbinding (tijdelijk) is uitgevallen.

Waarom is het verstandig om de zonnepanelen goed te reinigen?

Vervuiling
Zonnepanelen staan blootgesteld aan de buitenlucht. Luchtverontreiniging, fijnstof en vogeluitwerpselen zorgen ervoor dat de zoninstraling niet meer volledig op de zonnecellen terechtkomt, wat rendementsverlies tot gevolg heeft. Ook zal een regenbui de zonnepanelen nooit helemaal schoon kunnen spoelen.

Osmosewater
Het beste is om de zonnepanelen te reinigen met osmosewater. Dit wordt ook wel gedemineraliseerd water genoemd en is water in zijn puurste vorm. Het is namelijk vrij van kalk, lood, zouten, ijzer, natrium, kalium, magnesium en organische vervuiling. Het maakt eenvoudig aangehecht vuil los en laat geen strepen of vlekken achter op de zonnepanelen.

Zelf Reinigen
U doet er verstandig aan om de zonnepanelen in het voorjaar te reinigen. Zo zijn de panelen goed schoon om in de mooie maanden van het jaar optimaal rendement te kunnen leveren. Gebruik geen hogedrukreiniger of allesreiniger. Dit kan de coating van de zonnepanelen beschadigen.

Onderhoudscontract
Ook kunt u kunt bij ons een onderhoudscontract afsluiten. Dan reinigen wij uw zonnepanelen.

Wij maken overigens gebruik van een professioneel osmose-apparaat met zachte borstels. Onze werkbussen zijn standaard uitgerust met osmosewater.

Wat Houdt Prestatiebeheer In?

Wij kiezen voor Zonnegarant als onafhankelijke partij die op afstand de prestaties van uw zonne-installatie analyseert. Zonnegarant kan op afstand problemen signaleren en hier actie op ondernemen om u te helpen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw installatie het maximale rendement zal behalen.