Rhoon - Zuid-Holland

Rhoon, Zuid-Holland | 198 glas-op-glas zonnepanelen op een plat dak met onbelast systeem

Op een industrieterrein in Rhoon hebben we op een plat dak van een scheepvaartbedrijf 198 duurzame glas-op-glas zonnepanelen geplaatst met een onbelast systeem.

Bent u ook geïnteresseerd in duurzame zonnepanelen?

Vraag in een paar klikken vrijblijvend een schouwing aan
Vraag vrijblijvend een schouwing aan
De mooiste resultaten van dit project
  • 198 glas-op-glas zonnepanelen geplaatst
  • Soluxtec 330wp zonnepanelen
  • Een onbelast systeem
  • Plat bitumen dak

Een advies op maat

Bij het vrijblijvende advies en schouwing is geadviseerd om de onderconstructie van de zonnepanelen middels een ballastvrije montage te installeren. De ballastvrije montage is middels bitumen PV ankers aangebracht op het bitumen dak.
Met het oog op veiligheid is er gekozen om de zonnepanelen te voorzien van optimizers en een omvormer van Solaredge. Ook is de omvormer aangebracht onder een Conduct PV Shelter om zo geen DC bekabeling het bedrijfsgebouw in te hoeven leiden,. Hierdoor komt er alleen een AC kabel de meterkast in. De zonnepanelen zijn zoals gebruikelijk bij ons de glas-op-glas zonnepanelen uit Duitsland met 30 jaar product- en rendementsgarantie.

De zonnepanelen

Er is gekozen voor 198 glas-op-glas zonnepanelen Sonnenstromfabrik 325wp. Deze hebben een product garantie van 30 jaar als een lineaire opbrengstgarantie van 30 jaar.

  • 30 jaar product garantie
  • 30 jaar rendementsgarantie
  • Glas/Glas 330wp
  • Brandveilig
  • Geproduceerd door Soluxtec in Bitburg (Duitsland)
  • Optionele All-Risk Verzekering

De aansluiting

Zonnekeus heeft een aantal methoden voor het realiseren van het kabeltraject vanaf de omvormer naar de meterkast, zonder het kabeltraject binnen in de woning te hoeven leiden als er geen loze leiding aanwezig is. De omvormer is in dit geval op het dak geplaatst onder een PV Shelter van Conduct. Dit in combinatie met een DC en AC switch en overspanningsbeveiliging type 1 + 2. Vanaf de omvormer op het dak loopt er een 50 kwadraat Draka-kabel naar de meterkast toe.

Aanpassen aan het type dak

Het betreft een bitumen dak dat aan beide kanten iets afloopt voor de afwatering. We hebben de 198 zonnepanelen in een oost-west opstelling met een ballastvrije montage op het dak geplaatst. De ballastvrije montage bespaart maar liefst 1900 kg aan ballast op het dak. Dit betekent dat het dak veel minder belast wordt en dat de isolatie hierdoor niet in kan zakken. Zo voorkomen we waterophoping op ingezakte delen en de mosgroei die daar vaak bij komt kijken. Mos kan ernstige schade in de vorm van scheuren veroorzaken, dus het is belangrijk dat hier rekening mee wordt gehouden!

Veiligheid

Voor een veilige installatie is hier gebruik gemaakt van een RSS-valbeveiligingssysteem met een elektrische steiger om de zonnepanelen en onze installateurs veilig verticaal te transporteren.

Verwacht rendement

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Ondermeer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing. Op een zonnepaneel van 1,5m² met een vermogen van 325 Wp straalt de zon met een vermogen van 1800 Wp. Het zonnepanelen rendement (efficiëntie zonnepanelen) ligt ongeveer tussen 15% en 22% van het beschikbare zonlicht kan worden omgezet in elektriciteit. Het verwachte rendement van deze installatie ligt op ongeveer 57.000 kWh per jaar.

Hoe hoog kan uw rendement oplopen?

Dankzij ons persoonlijke advies weet u precies waar u aan toe bent.
Wat betreft de investering, maar ook het rendement dat u kunt verwachten.

Doe de renedementscheck
Op de hoogte blijven van uw rendement?

Met de MySolarApp blijft u altijd in real-time op de hoogte van uw rendement. Download deze gratis in de store!

Het eindresultaat

Bij de oplevering maakt Zonnekeus gebruik van een warmtebeeldcamera om onzichtbare schades aan de zonnepanelen op te sporen. Mocht dat het geval zijn, dan zal Zonnekeus direct het beschadigde zonnepaneel vervangen. Na de inspectie neemt de hoofdinstallateur de installatie en werking van het zonnepanelen-installatie met de klant door en zal er een digitaal opleveringsdocument met de klant worden doorgenomen om te kijken of alles naar tevredenheid is opgeleverd. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Vraag in een paar klikken een vrijblijvende schouwing aan

Wij komen dan vrijblijvend bij u langs voor een offerte én rendementsplan op maat. Zo weet u precies waar u aan toe bent en welk rendement u van uw zonnepanelen kunt verwachten.

Vraag vrijblijvend een schouwing aan arrow image
9,6

Bekijk meer projecten

Benieuwd naar meer projecten?

Bekijk al onze projecten en sorteer op daktype. Zo kunt u de projecten zien die wij eerder deden in een vergelijkbare situatie als bij u thuis.

Bekijk al onze projecten

Klanten beoordelen ons met een 9,6

Onze persoonlijke aanpak en advies zorgt ervoor dat klanten enorm tevreden zijn met onze service. We leggen als duidelijk en rustig uit en willen niet dat u een keuze maakt zonder hier eerst goed over nagedacht te hebben.

9,6

5 januari

Top bedrijf

Prima service, goede uitleg en advies tijdens schouwing. Snelle en overzichtelijke offerte. Erg vriendelijke en kundige monteurs. Harde werkers! Helpen je [...]

Heinenoord

Geverifieerde klant

21 december

Geweldige installatie

Mijn ervaring bij Zonnekeus is zeer positief. Dit vanaf het verkoop/advies tot aan de installatie en oplevering. Bij de verkoop ben ik [...]

Delft

Geverifieerde klant

20 december

redelijk tot goed

Installatie in de meterkast ging perfect, het plaatsen van de panelen ging redelijk tot goed. In 1e instantie lagen de [...]

Abbenbroek

Geverifieerde klant