Venlo - Limburg

Venlo, Limburg | 50 glas-op-glas zonnepanelen op een leistenen dak

Aan de rand van Venlo, in de prachtige omgeving van het Park Manresa, hebben we op een prachtige, vrijstaande woning 50 duurzame glas-op-glas zonnepanelen geplaatst.

Bent u ook geïnteresseerd in duurzame zonnepanelen?

Vraag in een paar klikken vrijblijvend een schouwing aan
Vraag vrijblijvend een schouwing aan
De mooiste resultaten van dit project
 • 50 glas-op-glas zonnepanelen geplaatst
 • Soluxtec 330wp zonnepanelen
 • Een onderconstructie met kruisverbinding
 • Mooie oost-west-zuid opstelling

Een advies op maat

Aan de hand van de vrijblijvende schouwing en advies aan huis is besloten om met 2 SMA omvormers te werken. Iedere omvormer heeft 2 strings, waardoor ieder van de 4 dakvlakken van de woning een eigen string heeft. Dat is prettig, want we hebben een advies gemaakt waarbij er zoveel mogelijk panelen op het dak passen. De klant gaf ons hier veel vrijheid in en die hebben we dan ook gebruikt om voor een mooi resultaat te gaan! Zo hebben we, om meer panelen te plaatsen, twee koepels van het platte dak verwijderd. Hierdoor is er ruimte ontstaan voor 16 van de totale 50 panelen met een ligging op het zuid-westen. Op het schuine dak naar het zuid-westen liggen nog 10 panelen. Hier is de onderconstructie met kruisverbinding ingezet om de panelen goed op het leistenen dak te bevestigen. Aan de oostzijde ligt een vergelijkbaar dak, waar dan ook op nieuw de kruisverbinding is toegepast voor 15 panelen. Tot slot zijn op diezelfde wijze nog 9 panelen aan de westzijde van de woning geplaatst.

De zonnepanelen

Er is voor gekozen om 50 zonnepanelen van 330wp Mono Full Black Glas/Glas Soluxtec te installeren. Deze hebben zowel productgarantie van 30 jaar als een lineaire opbrengstgarantie van 30 jaar.

 • 30 jaar product garantie
 • 30 jaar rendementsgarantie
 • Glas/Glas 330wp
 • Brandveilig
 • Geproduceerd door Soluxtec in Bitburg (Duitsland)
 • Optionele All-Risk Verzekering

De aansluiting

Zonnekeus heeft een aantal manieren voor het realiseren van het kabeltraject. Deze loopt vanaf de omvormer naar de meterkast. Soms is er geen loze leiding aanwezig, maar dat betekent dan nog niet meteen dat we de kabels door de woning moeten leiden. bij dit project was de aansluiting gemakkelijk te realiseren, want er liepen al geschikte AC kabels van de schuur naar de meterkast. Hier konden we dan ook de 2SMA omvormers ophangen.

Aanpassen aan het type dak

Er is besloten om voor dit leistenen dak gebruik te maken van leihaken in combinatie met een kruisverbinding onderconstructie. In Nederland wordt een kruisverbinding bijna nooit toegepast. Dat is zonde, want het brengt juist veel voordelen met zich mee. De constructie wordt dan veel sterker en kan meer sneeuwbelasting aan. Ook wordt het geheel een stuk strakker dan zonder een kruisverbinding.

 • Leistenen dak
 • Onderconstructie met kruisverbinding

Veiligheid

Voor een veilige installatie is hier gebruik gemaakt van een RSS-valbeveiligingssysteem met een elektrische steiger. Zo konden we de zonnepanelen en onze installateurs veilig verticaal transporteren.

 • RSS valbeveiliging
 • Elektrische steiger

Verwacht rendement

Met zonnepanelen kiest u niet alleen voor een duurzame oplossing, u bespaart ook op uw energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer uw energieverbruik en de ligging van het dak bepalen uw besparing. Dat gezegd hebbende ligt, voor deze installatie, het verwachte rendement rond de 14150 kWh per jaar.

Hoe hoog kan uw rendement oplopen?

Dankzij ons persoonlijke advies weet u precies waar u aan toe bent.
Wat betreft de investering, maar ook het rendement dat u kunt verwachten.

Doe de rendementscheck
Op de hoogte blijven van uw rendement?

Met de MySolarApp blijft u altijd in real-time op de hoogte van uw rendement. Download deze gratis in de store!

Het eindresultaat

Bekijk hier de foto's van het eindresultaat van deze installatie. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Vraag in een paar klikken kosteloos een schouwing aan

Wij komen dan gratis en vrijblijvend bij u langs voor een offerte én rendementsplan op maat. Zo weet u precies waar u aan toe bent en welk rendement u van uw zonnepanelen kunt verwachten.

Vraag kosteloos een schouwing aan arrow image
9,6

Bekijk meer projecten

Benieuwd naar meer projecten?

Bekijk al onze projecten en sorteer op daktype. Zo kunt u de projecten zien die wij eerder deden in een vergelijkbare situatie als bij u thuis.

Bekijk al onze projecten

Klanten beoordelen ons met een 9,6

Onze persoonlijke aanpak en advies zorgt ervoor dat klanten enorm tevreden zijn met onze service. We leggen als duidelijk en rustig uit en willen niet dat u een keuze maakt zonder hier eerst goed over nagedacht te hebben.

9,6

4 oktober

Heel proffesioneel en netjes gewerkt. Top!

Ruim binnen 1 dag 13 panelen geplaatst. Zeer tevreden.

Ouderkerk aan den IJssel

Geverifieerde klant

18 september

Snel service geheel volgens afspraak.

Na telefonisch contact gehad te hebben is van bezoek op locatie tot monteren en werkend op leveren alles volgens afspraak [...]

Papendrecht

Geverifieerde klant

15 september

Efficiënt, strak georganiseerd, snel en vriendelijk.

Heel goed bedrijf, snelle en deskundige service.

Haarlem

Geverifieerde klant