Capelle aan den IJssel

(Zuid-Holland)

ADVIES

Bij de vrijblijvende schouwing is er geadviseerd om voor een oost-west-opstelling te kiezen, waarbij er over de gehele dag opbrengst behaald kan worden.

ZONNEPANELEN

Er is voor gekozen om 10 zonnepanelen 320wp Mono Full Black Glas/Glas Sonnenstromfabrik te installeren. Glas/Glas zonnepanelen van Sonnenstromfabrik hebben een productgarantie van 30 jaar en een lineaire rendementsgarantie van 30 jaar.

Het voordeel van Glas/Glas zonnepanelen is dat Glas/Glas zonnepanelen niet in brand kunnen vliegen, zoals dit wel het geval is bij Glas/Folie zonnepanelen.

Daarnaast is het bij Glas/Glas zonnepanelen uitgesloten dat er vocht tussen het paneel kan komen, wat bij Glas/Folie zonnepanelen helaas wel het geval kan zijn.

OMVORMER

Er is voor SolarEdge gekozen in combinatie met de SolarEdge P370 optimizers. Hierdoor kunnen alle panelen onafhankelijk van elkaar rendement opleveren en is ook elk individueel paneel te monitoren op de SolarEdge monitoring app.

KABELTRAJECT

Wij hebben een aantal manieren voor het realiseren van het kabeltraject vanaf de omvormer naar de meterkast zonder het kabeltraject binnen in de woning te hoeven leiden als er geen loze leiding aanwezig was.

Ook trekken wij direct een internet UTP kabel vanaf de omvormer naar de router toe, zodat er geen onstabiele verbinding kan plaatsvinden tussen de omvormer en router. Dit kan wel het geval kan zijn met een Wifi of Powerline verbinding.

VEILIGHEID

Voor een veilige installatie is hier gebruik gemaakt van een RSS valbeveiligingssysteem met een elektrische steiger om de zonnepanelen en onze installateurs veilig verticaal te transporteren.

OPLEVERING

Bij de oplevering maken wij gebruik van een warmtebeeldcamera om onzichtbare schade aan de zonnepanelen op te sporen. Mocht dat het geval zijn dan zullen wij direct het beschadigde zonnepaneel vervangen.

Na de inspectie neemt de hoofdinstallateur de installatie en de werking van de zonnepanelen-installatie met de klant door en zal er een digitaal opleveringsdocument met de klant worden doorgenomen om te kijken of alles naar tevredenheid is opgeleverd.