Rotterdam

(Zuid-Holland)

ADVIES

Bij de vrijblijvende schouwing en advisering is er geadviseerd om de huidige 1-fase groepenkast te vervangen door een 3-fase ABB-groepenkast inclusief een 24-volt bel trafo om een Ring Pro Video deurbel op aan te kunnen sluiten met een krachtgroep voor de inductiekookplaat.

Hierdoor is er ook besloten om door Zonnekeus de hoofdaansluiting bij de netbeheerder te laten verzwaren naar 3 x 25 ampère. En het vervangen van de 1-fase slimme meter naar een 3-fase slimme meter door onze elektricien uit te laten voeren op dezelfde dag waarbij de zonnepanelen installatie zal plaatsvinden.

Hierdoor is het mogelijk om met een 3-fase zonnepanelen omvormer te werken waardoor er over 3 fases teruglevering kan plaatsvinden.

ZONNEPANELEN

Er is voor gekozen om 9 zonnepanelen van 320wp Mono Full Black Glas/Glas Sonnenstromfabrik te installeren. Zij hebben een productgarantie van 30 jaar en een lineaire opbrengstgarantie van 30 jaar.

Voordeel van Glas/Glas zonnepanelen is dat Glas/Glas zonnepanelen niet in brand kunnen vliegen zoals dit wel bij Glas/Folie zonnepanelen het geval is.

Daarnaast is het bij Glas/Glas zonnepanelen uitgesloten dat er vocht tussen het paneel kan komen wat bij Glas/Folie zonnepanelen het geval kan zijn.

OMVORMER

Er is voor SolarEdge gekozen in combinatie met de SolarEdge P370 optimizers. Hierdoor kan elk paneel onafhankelijk van elkaar rendement opleveren en is ook elk paneel onafhankelijk van elkaar te monitoren op de SolarEdge monitoring app.

KABELTRAJECT

Zonnekeus heeft een aantal manieren voor het realiseren van het kabeltraject vanaf de omvormer naar de meterkast zonder het kabeltraject binnen in de woning te hoeven leiden als er geen loze leiding aanwezig was.

Ook trekken wij direct een internet UTP kabel vanaf de omvormer naar de router toe zodat er geen onstabiele verbinding kan plaatsvinden tussen de omvormer en router, dit kan wel het geval kan zijn met een Wifi of Power of line verbinding.

DAKPANNEN

Bij dit type dakpannen is besloten om de dakpannen in te slijpen waar de dakhaken zich bevinden.

VEILIGHEID

Voor een veilige installatie is hier gebruik gemaakt van een RSS-valbeveiligingssysteem met een elektrische steiger om de zonnepanelen en onze installateurs veilig verticaal te transporteren.

OPLEVERING

Bij de oplevering maakt Zonnekeus gebruik van een warmtebeeldcamera om onzichtbare schades aan de zonnepanelen op te sporen. Mocht dat het geval zijn, dan zal Zonnekeus direct het beschadigde zonnepaneel vervangen.

Na de inspectie neemt de hoofdinstallateur de installatie en werking van het zonnepanelen-installatie met de klant door en zal er een digitaal opleveringsdocument met de klant worden doorgenomen om te kijken of alles naar tevredenheid is opgeleverd.