Werkendam

(Noord-Brabant)

ZONNEPANELEN

Er is voor gekozen om 15 zonnepanelen 320wp Mono Full Black Glas/Folie Sonnenstromfabrik te installeren. Glas/Glas zonnepanelen van Sonnenstromfabriek hebben een productgarantie van 25 jaar en een lineaire rendementsgarantie van 26 jaar.

De zonnepanelen worden in Duitsland geproduceerd onder EU-garantiebepalingen. Met een glashardheid van 8100 Pascal is dit een uniek paneel in de markt met een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

Met een team van eigen installateurs is deze installatie nauwkeurig en naar tevredenheid opgeleverd.

Voor de onderconstructie is gebruik gemaakt van Esdec Click Fit Evo met uitvulrubbers onder de dakhaken.

Voor de potentiaalvereffening is gebruik gemaakt van een 6-kwadraat vertinde koperkabel met zachte kern. Vertind koper corrodeert niet zoals normaal koperdraad doet.

OMVORMER

Er is voor SolarEdge gekozen in combinatie met de SolarEdge P370 optimizers. Hierdoor kunnen alle paneel onafhankelijk van elkaar rendement opleveren en is ook elk individueel paneel te monitoren op de SolarEdge monitoring app.

KABELTRAJECT

Wij hebben een aantal manieren voor het realiseren van het kabeltraject vanaf de omvormer naar de meterkast zonder het kabeltraject binnen in de woning te hoeven leiden als er geen loze leiding aanwezig was.

Ook trekken wij direct een internet UTP kabel vanaf de omvormer naar de router toe, zodat er geen onstabiele verbinding kan plaatsvinden tussen de omvormer en router. Dit kan wel het geval zijn met een Wifi of Powerline verbinding.

VEILIGHEID

Voor een veilige installatie is hier gebruik gemaakt van een RSS valbeveiligingssysteem met een elektrische steiger om de zonnepanelen en onze installateurs veilig verticaal te transporteren.

OPLEVERING

Bij de oplevering maken wij gebruik van een warmtebeeldcamera om onzichtbare schade aan de zonnepanelen op te sporen. Mocht dat het geval zijn dan zullen wij direct het beschadigde zonnepaneel vervangen.

Na de inspectie neemt de hoofdinstallateur de installatie en de werking van de zonnepanelen-installatie met de klant door en zal er een digitaal opleveringsdocument met de klant worden doorgenomen om te kijken of alles naar tevredenheid is opgeleverd.