Advies


Stap 1 – Legplan

We kijken bij u ter plekke hoeveel zonnepanelen er daadwerkelijk geplaatst kunnen worden. Hierbij houden we ook rekening met uw energieverbruik. Na de schouwing krijgt u direct het legplan van de zonnepanelen op uw dak te zien. Dat komt doordat de adviseur in verbinding staat met de legplan-tekenaar op het hoofdkantoor. Zo kunt u direct met de adviseur bekijken of het legplan naar wens is en of er misschien nog wijzigingen doorgevoerd moeten worden.

Stap 2 – Reële Opbrengst

We berekenen voor u de reële opbrengst door middel van de ‘eerlijke terugverdientijd’. Dat komt doordat wij onze berekening niet baseren op de STC (Standard Test Conditions). Fabrikanten gebruiken de STC-waarde om het maximaal vermogen van het zonnepaneel weer te geven. Het zonnepaneel wordt dan getest met een zonnecel-temperatuur van 25 graden Celsius, 1000 Watt per vierkante meter aan licht en een luchtdruk van Air Mass 1,5.

Maar wanneer het zonnepaneel daadwerkelijk op uw dak zou liggen, dan heeft u met hele andere omstandigheden te maken waardoor het zonnepaneel maar enkele weken per jaar het STC-vermogen zou kunnen behalen. Het paneel op uw dak behaalt in de zomer een cel-temperatuur van 75 graden Celsius. Door deze warmte gaat er spanning verloren en daalt het vermogen. In Nederland hebben we over het algemeen te maken met 60% diffuus licht (bewolking) en 40% direct zonlicht. In de winter is het laat licht en vroeg donker en hebben we met vochtige omstandigheden te maken. Ook dit is van invloed op de duurzaamheid van uw zonnepanelen.

Stap 3 – Financieel

Tijdens het advies wordt de offerte opgemaakt en meteen aan u beschikbaar gesteld. Indien u dat wenst, dan kunnen er nog aanpassingen in de offerte worden doorgevoerd. De BTW-teruggaaf wordt geheel voor u verzorgd. Onze partner Visser & Visser Accountancy neemt dit u uit handen. U heeft hier dus verder geen omkijken naar. Betaling van de zonnepanelen-installatie geschiedt bij ons altijd na oplevering door middel van een toegestuurde factuur. Wij vragen aan u geen vooruitbetaling.