Installatie


Stap 1 – Projectleider

Bij elk project wordt een projectleider aangesteld. Hij zal telefonisch contact met u opnemen om de installatiedatum te bepalen. Deze datum wordt per e-mail aan u bevestigd. En ook wordt hierin uitgelegd hoe de installatie zal verlopen. Op de dag van de installatie is hij uw vaste aanspreekpunt.

Stap 2 – Veiligheid

Op de dag van de installatie wordt eerst de werkplek gereedgemaakt. Als de situatie het vereist, dan zal de werkomgeving worden afgezet met goed zichtbaar afzetlint. De installateurs zullen vervolgens de transportmiddelen opzetten om de veiligheidsmaatregelen aan te kunnen brengen. Denk hierbij aan valgordel-ankerpunten en valbeveiligingshekken.

Stap 3 – Installatie

Elke zonnepanelen-installatie wordt uitgevoerd met minimaal twee installateurs. De projectleider kijkt vanaf het hoofdkantoor live mee en houdt de voortgang en kwaliteit van de installatie in de gaten. De installateurs maken gedurende de installatie foto’s die via een live-systeem door de projectleider worden beoordeeld. Op deze manier wordt elke installatie goed en veilig opgeleverd.

Stap 4 – Oplevering

De werkomgeving wordt opgeruimd en het zonnepanelen-systeem wordt in werking gesteld door de hoofdinstallateur. Wanneer het systeem naar tevredenheid functioneert, dan zal de hoofdinstallateur de installatie met u doorlopen door middel van een digitaal opleveringsdocument. Ook krijgt u uitleg over de werking van het systeem.

De  projectleider zorgt ervoor dat het systeem verbonden wordt met de zonnepanelen-monitoring. U krijgt hiervan de inloggegevens per e-mail toegestuurd. Zo kunt u de werking van uw zonnepanelen-installatie op uw smartphone of computer monitoren.