Schuine Bitumen Daken

Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen op schuine geïsoleerde en niet-geïsoleerde bitumen daken.

De uitdaging

Voor het plaatsten op schuine bitumen daken is het van belang om de juiste onderconstructie te gebruiken. Ook is er specialistische kennis nodig om de stokschroeven door de isolatie heen in de draagbalken te bevestigen. En er moet goed worden gelet op het waterdicht afwerken.

Onze aanpak (geïsoleerde daken)

We maken gebruik van speciale RVS schroefankers. Deze schroefankers zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diktes. We gebruiken de schroefankers met de juiste lengte en dikte afhankelijk van de situatie. Voor het plaatsen van deze schroefankers zoeken wij de draagbalken op en schroeven wij deze pv schroefankers door het bitumen de draagbalken in.

Vervolgens komt er een RVS ring met een omtrek van 80 millimeter met opstaande rand over de schroefankers heen. Om de opstaande rand van deze RVS ring komt een speciaal daarvoor gemaakte ring van rubber. Daar bovenop komt een RVS ring en wordt het geheel afgedicht met een RVS moer. Onder de RVS ring komt flexible Tixophalte afdichtingskit. Zo wordt het systeem volledig waterdicht gemaakt.

Zodra alle schroefankers op het schuine bitumen dak gemonteerd zijn, worden de basisprofielen aan de schroefankers gemonteerd. Daar bovenop komen de panelen horizontaal of verticaal te liggen.

Onze aanpak (niet-geïsoleerde daken)

Ook hierbij maken we gebruik van speciale RVS schroefankers. We gebruiken de schroefankers met de juiste lengte en dikte afhankelijk van de situatie. Voor niet-geïsoleerde schuine bitumen daken maken we gebruik van T-vormige klemmen. Deze klemmen schroeven we direct op de bitumen en werken we af met Tixophalte afdichtingskit. Deze T-vormige klemmen hebben een aansluiting waar de basisprofielen op gemonteerd kunnen worden. Hierop komen de zonnepanelen te liggen.