Sorting by

×

Onderhoudscontract

Optimaal Rendement
Onderhoud aan uw zonnepanelen-installatie is van groot belang. Hierdoor wordt een blijvende goede werking van uw installatie gewaarborgd en de levensduur ervan vergroot. Een optimaal rendement uit uw zonnesysteem is uiteindelijk weer voordelig voor uw portemonnee.

Ook stellen leveranciers in hun algemene voorwaarden eisen dat de zonnepanelen onder bepaalde condities geïnstalleerd en onderhouden dienen te worden. Dit is van belang om eventueel aanspraak te kunnen maken op garantie. Wij als installateur weten precies hoe het systeem onderhouden moet worden.

Uit ervaring adviseren wij om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten voor uw zonnepanelen-installatie.

Het onderhoudscontract bestaat uit:
– Inspectie
– Onderhoud
– Prestatie-monitoring

Inspectie
De volledige zonnepanelen-installatie wordt visueel geïnspecteerd. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de zonnepanelen, kabels, omvormer en bevestigingen. Zo kunnen er breuken, corrosie, losgeraakte kabels en verschuivingen van de zonnepanelen tijdig worden geconstateerd. Ook kunnen wij aan de hand van warmtefoto’s vaststellen of alle zonnepanelen nog intact zijn.

Onderhoud
Eventuele gebreken worden meegenomen in het onderhoud en opgelost. Zo blijft uw systeem helemaal in orde. Wij reinigen de zonnepanelen indien nodig.

Prestatie-monitoring
Wij garanderen dat uw zonnepanelen-installatie een bepaald rendement zal opleveren. Hiervoor voeren wij op afstand een zogenaamde prestatie-monitoring en een storingsdienst uit. Zodoende krijgen wij inzicht in het rendement van uw installatie en kunnen wij adviseren hoe de prestaties eventueel verbeterd kunnen worden. Storingen kunnen wij op deze manier zo spoedig mogelijk verhelpen.

Daarnaast ontvangt u per sms of e-mail een bericht als wij onregelmatigheden signaleren. Bijvoorbeeld als er iets aan de hand is met de installatie of als de internetverbinding (tijdelijk) is uitgevallen.