Sorting by

×

Zonnepanelen Reinigen

Vervuiling

Zonnepanelen staan blootgesteld aan de buitenlucht. Luchtverontreiniging, fijnstof en vogeluitwerpselen zorgen ervoor dat de zoninstraling niet meer volledig op de zonnecellen terechtkomt, wat rendementsverlies tot gevolg heeft. Ook zal een regenbui de zonnepanelen nooit helemaal schoon kunnen spoelen.

Osmosewater

Het beste is om de zonnepanelen te reinigen met osmosewater. Dit wordt ook wel gedemineraliseerd water genoemd en is water in zijn puurste vorm. Het is namelijk vrij van kalk, lood, zouten, ijzer, natrium, kalium, magnesium en organische vervuiling. Het maakt eenvoudig aangehecht vuil los en laat geen strepen of vlekken achter op de zonnepanelen.

Zelf Reinigen

U doet er verstandig aan om de zonnepanelen in het voorjaar te reinigen. Zo zijn de panelen goed schoon om in de mooie maanden van het jaar optimaal rendement te kunnen leveren. Gebruik geen hogedrukreiniger of allesreiniger. Dit kan de coating van de zonnepanelen beschadigen.

Onderhoudscontract

Ook kunt u kunt bij ons een onderhoudscontract afsluiten. Dan reinigen wij uw zonnepanelen. Klik hier om te kijken wat het onderhoudscontract inhoudt.

Wij maken overigens gebruik van een professioneel osmose-apparaat met zachte borstels. Onze werkbussen zijn standaard uitgerust met osmosewater.

Osmosewater zonnepanelen reiniging, osmosewater zonnepanelen schoonmaak