Voordelen Glas/Glas zonnepanelen

Sonnenstromfabriek Glas/Glas zonnepanelen.

Glas/Glas zonnepanelen heeft een aantal voordelen ten opzichte van Glas/Folie.

De levensduur van rendement en product ten opzichte van Glas/Folie zonnepanelen is gemiddeld 5 jaar langer.

Brandveiliger:

De meeste branden ontstaan doordat Glas/Folie zonnepanelen in brand zijn gevlogen door verkeerde montage.

Glas op Glas zonnepanelen kunnen niet branden zoals bij en Glas/Folie paneel het geval kan zijn.

Daarnaast is bij verzekeraars bekend dat Glas/Folie zonnepanelen een hogere risico vormen dan bij Glas/Glas zonnepanelen, de kans dat er in de nabije toekomst verzekeraars op Glas/Folie zonnepanelen premie zullen heffen als de zonnepanelen mee verzekerd moeten worden met de opstalverzekering.

Bij Glas/Glas zonnepanelen zal dit minder het geval zijn doordat het risico op brand nihil is.

Vocht tussen het paneel:

De meeste zonnepanelen fabrikanten geven geen garantie op Glas/Folie zonnepanelen als er vocht tussen het paneel komt, doordat de zonnepanelen 75º graden warm kunnen worden zal de glazen bovenplaat van het zonnepaneel anders gaan uitzetten dan de folie achter plaat van het zonnepaneel, door deze verschillende warmte uitzetting van materialen is de kans aanwezig dat er vocht tussen het zonnepaneel kan komen.

Bij Glas/Glas zonnepanelen is de kans op vocht tussen het paneel nihil, als beide glasplaten van het zonnepaneel even dik zijn aan de voor en achterzijde van het zonnepaneel zal het dezelfde warmte uitzettingscoëfficiëntie hebben.

Microcracks:

Glas/Folie zonnepanelen zijn gevoeliger voor micro-cracks, micro-cracks zijn beschadigingen op de zonnecellen die met het oog niet te zien, het kan zorgen het zonnepaneel 10 tallen procenten minder rendement kan opleveren als de cellen door micro cracks gaan scheuren door temperatuurschommelingen.

De meeste zonnepanelen fabrikanten laten een elektroluminicentie-foto ( een soort röntgenfoto) maken om er zeker van te zijn dat de zonnepanelen vrij zijn van micro cracks. De fabrikant is dan zeker dat de zonnepanelen geen onzichtbare schades hebben als de zonnepanelen de fabriek verlaten. Hierdoor is het in de meeste gevallen dan ook in de algemene voorwaarden van de fabrikanten uitgesloten garantie te kunnen claimen op micro-cracks.

Na een hagelbui kunnen de zonnepanelen nog in perfecte staat uit zien terwijl de hagelbui zonnecellen beschadigd hebben en de zonnecellen vol micro-cracks zitten. De zonnepanelen kunnen ondanks de beschadigingen nog vele jaren door blijven produceren.

Hierdoor is het zeer moeilijk om dit via de opstalverzekering te claimen.

Door de microcracks zal het zonnepaneel veel minder rendement kunnen.

Micro cracks kunnen ook ontstaan door de onkunde van de installateurs die de  zonnepanelen verkeerd transporteren of middels een ladder de panelen op de schouders van de installateurs omhooggelopen worden.

Of met hun knieën op een paneel rusten om de panelen te kunnen installeren waardoor er microcracks ontstaan bij Glas/Folie zonnepanelen.

Bij Glas/Glas zonnepanelen is de kans op Micro-cracks zeer klein door de neutrale zone.

Het voordeel van Glas op Glas zonnepanelen is dat de zonnecellen midden tussen de glazen platen zitten. De cellen zitten in het middelpunt waar de minste drukbelasting op wordt uitgeoefend.