Zonnepanelen Reinigen

Laat uw Zonnepanelen Reinigen

Onze werkbussen zijn uitgerust met osmosewater. Hiermee reinigen wij graag uw zonnepanelen. Na het reinigen van de zonnepanelen zult u al direct rendementsverbetering kunnen waarnemen als uw zonnepanelen installatie voorzien is van een monitoring app.

U doet er verstandig aan om de zonnepanelen in het voorjaar te reinigen met osmosewater, zodat de zonnepanelen schoon zijn en goed rendement kunnen leveren in de mooie maanden van het jaar.

Zonnekeus gebruikt professionele osmose-apparatuur en zachte borstels om de zonnepanelen goed te kunnen reinigen.

De zonnepanelen kunnen in de zomer ongeveer 75 ºC warm worden. Als er op een zonnepaneel vogeluitwerpselen terecht komen, dan is dat helaas na een regenbui niet meteen goed weggespoeld. Er kunnen ook andere oorzaken van vervuiling zijn, zoals luchtverontreiniging of fijnstof. Dit zal sporen achterlaten na een regenbui en het vuil blijft op het glas zitten dicht op het frame van het zonnepaneel.

Zodra de zonnepanelen geplaatst zijn, zal er een laag vuil opgebouwd worden op de panelen. Dit zal niet door de regen worden weggespoeld. En hierdoor zal de zoninstraling niet meer volledig op de zonnecellen terechtkomen, wat voor rendementsverlies zal zorgen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het effect van reinigen van zonnepanelen een rendementsverbetering tot stand zal brengen tussen de 5 en 10%. In omstandigheden waar meer vervuiling op de zonnepanelen zit, is het dan gebruikelijk dat de rendementsverbetering zelfs twee keer zo veel zal zijn na het schoonmaken van de zonnepanelen met osmosewater.

Bij het reinigen van zonnepanelen maken wij geen gebruik van een hogedrukreiniger of allesreiniger. Dit soort schoonmaakmethodes kunnen de coating van de zonnepanelen beschadigen.

Osmosewater is de beste oplossing voor het reinigen van zonnepanelen door het oplossende vermogen om aangehecht vuil los te maken in combinatie met een goede borstel en een osmose-apparaat. Osmose laat geen sporen achter na het reinigen, omdat het vrij is van mineralen.

Zonnekeus kan uw zonnepanelen milieuvriendelijk en tegen een betaalbare prijs reinigen, wat zich weer terugverdient door de extra rendement optimalisatie na het schoonmaken van de zonnepanelen.