Zonnepanelen van Zonnekeus | Een keuze voor uw toekomst 

Zonnepanelen kopen doet u niet zomaar. Het is een flinke investering en daarom wilt u eerst goed op de hoogte zijn van alle belangrijke informatie. We vertellen u dan ook graag alles over onze zonnepanelen, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Vanuit onze ruime ervaring in de markt kunnen we u van gedegen advies voorzien, ook wanneer u uiteindelijk ergens anders uw zonnepanelen koopt. Zo hopen we dat u in ieder geval een keuze maakt waar u tevreden mee bent en blijft! 

De voordelen van glas-glas ten opzichte van glas-folie panelen 

Zonnepanelen van glas op glas zijn altijd beter dan zonnepanelen van glas-folie. Toch verkopen veel leveranciers nog altijd de panelen van glas-folie. De lagere kwaliteit van glas-folie panelen betekent ook een lagere prijs, maar we raden u aan om hier toch echt van af te zien. Goedkoop is namelijk ook zeker in dit geval duurkoop. Glas-glas panelen bieden meer rendement, zoals u in de tabel hieronder kunt zien, maar hebben nog een aantal andere belangrijke voordelen: 

  • Glas-folie panelen kunnen in brand vliegen. Zonnepanelen van glas op glas kunnen dit niet. 
  • Verzekeraars weten ook dat glas-glas veiliger is, dus betaalt u minder premie voor uw opstalverzekering dan wanneer u glas-folie panelen heeft.  
  • Glas-glas panelen zijn duurzamer, omdat deze beter te recyclen zijn dan de folie panelen.  
  • Glas-glas panelen degraderen minder dan glas-folie panelen en gaan dus langer mee.  

Tier 1 classificatie 

Gaat u zonnepanelen kopen, dan komt u vroeg of laat in aanraking met de classificatie van zonnepanelen. Vaak wordt er expliciet benoemd dat zonnepanelen van bepaalde fabrikanten een zogeheten Bloomberg Tier 1 classificatie hebben. Dat klinkt natuurlijk fantastisch, maar het is belangrijk om te weten wat dit nu daadwerkelijk inhoudt. Een Tier 1 classificatie zegt niets over de kwaliteit van het paneel, maar wordt puur gebruikt als ‘bankability-meter’, waarmee grotere projecten gemakkelijker gefinancierd kunnen worden. Sterker nog, de kwaliteit van panelen van Tier 1 fabrikanten is soms zelfs slechter, omdat zij grote productietargets hebben en daarbij de prijzen zoveel mogelijk proberen te drukken. Dit heeft helaas geen positief effect op de kwaliteit. 

Belangrijke eisen voor uw zonnepanelen van glas op glas 

Waar moet u verder nog op letten wanneer u zonnepanelen van glas op glas aanschaft? De volgende 4 punten zijn in ieder geval goede graadmeters, dus neem deze zeker mee in uw overweging:

  • Glashardheid 

Harder glas is sterker glas. Dit is met name voor eventuele hagelbuien belangrijk. Panelen van 5400 tot 6000 pascal zijn getest op hagelstenen die een snelheid van 23km/h hebben, terwijl panelen van 8100 pascal bestand zijn tegen hagel met een snelheid van wel 87km/h!

  • Glasdikte 

Het is belangrijk dat u een paneel kiest waarbij het glas aan de voorzijde even dik is als aan de achterzijde, zodat deze gelijkmatig uitzetten bij warmtewisselingen. Hierdoor is de kans op vocht tussen de panelen nagenoeg nihil.

  • EU-garantiebepalingen 

U kiest in het ideale geval voor zonnepanelen van een fabrikant die EU-garantiebepalingen aanhoudt, omdat het dan veel gemakkelijker is om garantie te claimen wanneer dat nodig is.

  • Algemene voorwaarden 

De algemene voorwaarden van de leverancier kunnen ook in uw voor of nadeel zijn. Let er bijvoorbeeld op dat lineaire rendementsgarantie niet hetzelfde is als  productgarantie, waarvan de termijn vaak veel korter is. Ook de arbeidskosten om een paneel onder garantie te vervangen worden lang niet altijd vergoed. Dit soort zaken kunt u terugvinden in de algemene voorwaarden van uw leverancier.

Meer rendement op uw investering dankzij een hoger aantal winstjaren

Zoals al werd aangestipt zetten we graag het verschil in rendement tussen glas-glas en glas-folie panelen voor u op een rij. Uiteindelijk draait het bij uw zonnepanelen natuurlijk om het rendement dat uw investering oplevert. Bij Zonnekeus werken we uitsluitend met glas-op-glas panelen, met een aanzienlijk langere levensduur en dus een hogere opbrengstgarantie dan glas-folie panelen.

Uit glas-op-glas zult u nog jarenlang een goed rendement halen, ook nadat de panelen reeds zijn terugverdiend. We noemen dit ook wel de “winstjaren” van uw zonnepanelen. Glas-op-glas zonnepanelen zullen u dus uiteindelijk altijd een hoger rendement opleveren dan glas-op-folie.

Glas-op-glas

Glas-op-folie

Garantie

30 jaar

12 jaar

Terugverdientijd

8 jaar

6 jaar

Winstjaren (verzekerd)

22 jaar

6 jaar

Benieuwd hoeveel rendement u kunt behalen?

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor een offerte én rendementplan op maat. Zo weet u precies waar u aan toe bent en wat onze zonnepanelen u zullen opleveren.

Ja, ik wil mijn rendement weten arrow image
9,6

Kwaliteit gegarandeerd met Sonnenstromfabrik

Sonnenstromfabrik is de modernste fabrikant van zonnepanelen in Europa. De vestiging waar we onze panelen produceren, is al 25 jaar toonaangevend op het gebied van kwaliteit. Bezoek hun website om meer over Sonnenstromfabrik te weten.

Bekijk hoe Sonnenstromfabrik te werk gaat
Hoe onze installateurs veilig te werk gaan?

Onze brochure bevat alle informatie over hoe wij ervoor zorgen dat we veilig werken, maar ook hoe onze zonnepanelen met veiligheid te maken hebben. Zo kunt u het allemaal rustig doorlezen, of bijvoorbeeld delen met uw partner.

Download gratis onze brochure

Meer informatie over (de voordelen van) onze zonnepanelen 

Hieronder ziet u de populairste artikelen op onze website. Op zoek naar iets specifieks? Gebruik dan de zoekbalk hiernaast om te zoeken in onze kennisbank.  

Laat u inspireren door onze projecten

Bekijk verschillende projecten die wij reeds mochten uitvoeren voor tevreden klanten door het hele land. Laat u inspireren door deze projecten, of ontdek waarom deze klanten uiteindelijk kozen voor zonnepanelen van Zonnekeus.

Benieuwd naar projecten op een dak als dat van u?

Bekijk al onze projecten en sorteer op daktype. Zo kunt u de projecten zien die wij eerder deden in een vergelijkbare situatie als bij u thuis.

Naar alle projecten
Naar alle projecten

Klanten waarderen onze persoonlijke aanpak met een 9,6

Wij nemen de tijd voor onze klanten. We leggen alles duidelijk en helder uit en willen graag dat u een keuze maakt waar u goed over heeft nagedacht en waar u achter staat. Deze persoonlijke benadering wordt enorm gewaardeerd door klanten die u voorgingen.

9,6

4 oktober

Heel proffesioneel en netjes gewerkt. Top!

Ruim binnen 1 dag 13 panelen geplaatst. Zeer tevreden.

Ouderkerk aan den IJssel

Geverifieerde klant

18 september

Snel service geheel volgens afspraak.

Na telefonisch contact gehad te hebben is van bezoek op locatie tot monteren en werkend op leveren alles volgens afspraak […]

Papendrecht

Geverifieerde klant

15 september

Efficiënt, strak georganiseerd, snel en vriendelijk.

Heel goed bedrijf, snelle en deskundige service.

Haarlem

Geverifieerde klant