Zonnepanelen op dakkapel

U heeft een dakkapel en u wilt zonnepanelen laten plaatsen. De eerste vraag is natuurlijk: ‘Kan ik zonnepanelen op een dakkapel plaatsen?’. Of misschien heeft u al zonnepanelen en weet u niet hoe u de zonnepanelen het beste kunt plaatsen op uw dakkapel. De vraag of zonnepanelen op een dakkapel geplaatst kunnen worden is een vraag die ontzettend vaak gesteld wordt. We geven hieronder alle informatie die u  hiervoor nodig heeft!

Zijn zonnepanelen op een dakkapel wel of niet mogelijk?

Het is mogelijk, maar het is misschien wel de lastigste klus. In eerste instantie lijkt het erop dat er meer dan voldoende ruimte is om zonnepanelen te plaatsen, maar de constructie van een dakkapel laat dit niet altijd toe. Zonnekeus kiest altijd voor kwaliteit en daarom zullen we de constructie vooraf goed onderzoeken voordat we ja of nee zeggen. Wel geloven wij dat er op ieder dak zonnepanelen geplaatst kunnen worden en dat dit ook zeker de toekomst is.

Zonnepanelen naast of boven een dakkapel

Er bestaan verschillende manieren om zonnepanelen te plaatsen wanneer u een dakkapel heeft. Zo kunt u zonnepanelen naast of boven de dakkapel plaatsen. Hierbij kijken wij altijd naar een aantal zaken:

  • De stand van de zon;
  • De eventuele schaduw op zonnepanelen.

We willen de zonnepanelen natuurlijk zo plaatsen dat er zo veel mogelijk zon opvalt gedurende de dag en zo min mogelijk schaduw. Door alleen schaduw werkt het paneel weinig tot geen energie op. Het is daarom belangrijk dat de zonnepanelen strategisch worden geplaatst door onze solar consultants en solar planners. Op deze manier behalen we het hoogste rendement!

Zonnepanelen verwijderen voor de plaatsing van een dakkapel

Heeft u al zonnepanelen, maar wilt u deze verwijderen in verband met het plaatsen van een dakkapel? Dit is natuurlijk ook mogelijk! In de meeste gevallen wordt elk paneel van het dak verwijderd, zodat de bouwers voldoende ruimte hebben om een dakkapel te bouwen. We willen hierbij niet dat de zonnepanelen beschadigd worden. Na het plaatsen van de dakkapel is het mogelijk om de zonnepanelen weer op dezelfde plek te monteren, mits deze niet op de plek van de dakkapel lagen. In dit geval wordt er gekeken naar een nieuwe locatie op het dak.

Zonnepanelen opnieuw monteren met een dakkapel

Zoals eerder benoemd is het mogelijk om zonnepanelen weer opnieuw te monteren nadat er een dakkapel is gebouwd. Wel is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken:

  1. Weet wat voor zonnepanelen u laat plaatsen; een dakkapel zorgt voor schaduw op sommige plekken en zo ook mogelijk op enkele zonnepanelen. Als u weet wat voor omvormer er in het systeem zit weet u hoe schadelijk dit mogelijk kan zijn.
  2. Extra kosten in verband met extra montagemateriaal wat nodig kan zijn op een nieuwe locatie. Zonnekeus laat dit vooraf altijd weten tijdens het bespreken van het legplan.

Contact opnemen met Zonnekeus

Wilt u zonnepanelen laten plaatsen, heeft u al zonnepanelen en heeft u daar vragen over of wilt u over het algemeen meer weten over zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij kijken graag met u mee over de mogelijkheden op uw dak.