Rendement en levensduur verbetert door goed advies

Welk type omvormer is het meest geschikt voor het maximale rendement en sluit aan op uw wensen?

Een schouwing en advisering aan huis is van belang. Zo kunnen we voldoen aan uw wensen en kunnen we een zonnepanelen-installatie opleveren met het maximale vermogen in uw situatie.

Wij werken met omvormers van SolarEdge, Enphase en SMA. We bekijken welk type omvormer we voor uw situatie het beste kunnen configureren. Zo wordt het maximale vermogen aan opgewekte zonne-energie omgezet in 230 Volt. En op deze manier laten we de omvormer ‘in de juiste versnelling’ draaien. Dit komt ook de  levensduur van de omvormer ten goede.

Zowel SolarEdge, Enphase als SMA hebben een schaduw-beheersysteem om alsnog het maximale vermogen te behalen bij situaties van schaduw.

SolarEdge werkt met optimizers om bij schaduw toch het maximale rendement op te kunnen leveren. Achter elk zonnepaneel wordt een optimizer gemonteerd. Van elk zonnepaneel kan nu individueel worden bekeken hoeveel rendement het oplevert. Daarnaast hebben de optimizers een vlamboog-detectie waardoor het risico op brand wordt verkleind. Ook bij onderhoud is het nu makkelijk te achterhalen welk zonnepaneel eventueel problemen met opbrengst heeft.

 

Enphase micro-omvormers zijn omvormers die achter elk zonnepaneel worden geplaatst. Zo wordt voor elk individueel zonnepaneel zonne-energie omgezet in 230 Volt. Schaduw die op één of meerdere zonnepanelen terechtkomt heeft geen invloed op de rest van de zonnepanelen.

Er komt geen DC-kabel de woning in. En er is geen kans op een vlamboog. Door de micro-omvormers is het systeem op een later moment ook makkelijker uit te breiden. Wanneer uw energie-behoefte groter zou worden, dan kunnen er eenvoudig extra zonnepanelen aan worden gekoppeld.

 

SMA serie geschakelde omvormers zijn uniek als het gaat om schaduw-beheersing. SMA, een Duitse onderneming, is een reus als het gaat om omvormers. Zij zijn vanaf het begin van de ontwikkeling al in de markt aanwezig. Normaal is het gebruikelijk bij een serie geschakelde omvormer dat wanneer één zonnepaneel in de schaduw valt, dat dan de rest van de zonnepanelen minder gaan opleveren. Maar bij SMA is dit juist niet het geval.

Het voordeel van een SMA serie geschakelde omvormer komt bij kleine systemen nog beter tot zijn recht. De spanning van een serie geschakelde omvormer is namelijk hoger dan bij parallel geschakelde systemen. Hierdoor kan de omvormer meer rendement leveren.

Wij maken graag gebruik van onze ervaring en expertise voor het aanbieden van de best mogelijke zonnepanelen-installatie. We komen graag vrijblijvend langs voor een schouwing en advisering op maat.